Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Baumit’in “Sağlıklı Bir Yaşam Alanı Olarak Ev” Tasarım Yarışması Sonuçlandı

Baumit’in düzenlediği ‘Sağlıklı Bir Yaşam Alanı Olarak Ev’ temalı yarışmada; konutları yataydan düşeye taşıyan, avlu gibi açık mekânlarla konutu çoğaltarak dışa açan, uygulanabilir ve aidiyet duygusunu öne çıkaran 3 proje ödüle layık görüldü.

yapi.com.tr

Yarışma Sonuçları

Baumit’in “Sağlıklı Bir Yaşam Alanı Olarak Ev” Tasarım Yarışması Sonuçlandı Baumit’in “Sağlıklı Bir Yaşam Alanı Olarak Ev” Tasarım Yarışması Sonuçlandı

Baumit’in, küresel olarak yaşadığımız pandemi ve iklim değişikliği gibi büyük sorunları odağına alarak ‘Sağlıklı bir yaşam alanı olarak ev’ temasıyla düzenlediği tasarım yarışması sonuçlandı. Farklı disiplinlerden yüksek lisans öğrencilerinin “ev” meselesini yeniden ele aldığı yarışmaya yaklaşık 50 proje başvurdu. Jürinin 3 elemeden geçirerek değerlendirdiği projelerin üçü 10’ar bin TL ve bu üç projeden biri de jüri özel ödülü olarak 3 gece 4 gün Baumit VivaPark ve Viyana Gezisi ile ödüllendirildi. Kazanan projelere ödülleri, düzenlenecek ödül töreninde takdim edilecek.

Aidiyet akıllı evden daha önemli
Katılımcıların eski adıyla taşlıkları, avluları, eyvanları; yeni adıyla balkonları, terasları, verandaları gibi içle dış arasındaki mekânları ve yapının kaplaması olan ‘kabuk’ konusunu karşılaştırmalı olarak irdeledikleri yarışma, geleceğin ev konseptine dair fikirleri de bir araya getirdi. Aidiyetin akıllı evden daha önemli olduğunu benimseyerek konutun yatay kurgusunu düşeye taşıyan, açık mekânlarla konutu çoğaltarak dışa açan 32 sıra numaralı proje eşdeğer ödüle layık görüldü.

9 sıra numaralı proje ise bir avlu etrafındaki çekirdek yapıyı saran ara yüzlerin herhangi bir yerde ve herhangi bir yöne doğru çevrilerek kullanılmasını sağladığı için yersiz yurtsuz gibi görünen ama tam o yere göre olabilecek olan bir yapı türünü işaret ettiği için eşdeğer ödüle layık görüldü.

Yeni yapılara olduğu kadar mevcut yapılara da uygulanabilir yalınlıkta bir öneri sunan 8 numaralı proje de karar vericilerin ortak bir düşünce üretmesinin önünü açan ve yapılardaki ara yüz oluşumunu sağlayabilecek çok güçlü bir proje olması nedeniyle başarılı bulundu. Hemen yarın uygulanabilir nitelikte olmasıyla da hem eşdeğer ödüle hem de özel ödüle layık görüldü.

‘Dünyanın ortak sorunlarına birlikte çözüm arıyoruz’
Baumit Türkiye’den yapılan açıklamada, “İnsanların güvenli ve sağlıklı yaşama ihtiyacı ve beklentisi bu yeni süreçte hayati öneme sahip olacak. Sağlıklı yaşam alanları yaratma vizyonumuzla yola çıktık ve bu tasarım yarışmasıyla sağlık, konfor, güven, enerji verimliliği gibi gündem maddeleriyle ‘ev meselesine’ farklı açılardan bakmak istedik. Farklı disiplinlerden yüksek lisans öğrencilerinin projeleri ve önerileri bize ilham verdi.

Dünyanın ortak sorunlarına birlikte çözüm yolları bulmak için hayata geçirdiğimiz bu yarışmanın kazanımlarının çok değerli olduğunu düşünüyoruz. Bütün katılımcılara teşekkür ederiz” denildi.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/baumitin-saglikli-bir-yasam-alani-olarak-ev-tasarim-yarismasi-sonuclandi_187185.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!