Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

MEKAN2022 İç Mimarlık Öğrencileri Ulusal Bitirme Projeleri Yarışması

İstanbul Kültür Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü tarafından düzenlenen MEKAN2022 İç Mimarlık Öğrencileri Ulusal Bitirme Projeleri Yarışması'nın son başvuru tarihi 3 Ekim 2022.

yapi.com.tr

Yarışma Duyuruları

MEKAN2022 İç Mimarlık Öğrencileri Ulusal Bitirme Projeleri Yarışması MEKAN2022 İç Mimarlık Öğrencileri Ulusal Bitirme Projeleri Yarışması
SON BAŞVURU TARİHİ 3 Ekim 2022
SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ 24 Ekim 2022
DÜZENLEYEN

İstanbul Kültür Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü

WEB ADRESİ

icmim.iku.edu.tr

E-POSTA

mekanyarismasi@iku.edu.tr

+ Ajandama Ekle

İç Mimarlık Öğrencileri Ulusal Bitirme Projeleri Yarışması, İstanbul Kültür Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü tarafından dokuzuncu kez düzenlenmektedir. Yarışma, eğitim süreci ile mesleki formasyona geçiş arasında bir eşik niteliğine sahip olan bitirme / diploma projeleri üzerinden genç iç mimar adaylarına, kendilerini ve tasarım felsefelerini tanıtma anlamında bir açık çağrı niteliği taşımaktadır.

Bu bağlamda yarışmanın amacı; İç Mimarlık / İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri öğrencilerini ortak bir etkileşim platformunda buluşturarak, iç mimarlıkta “tasarım” sorunsalına nasıl yaklaştıkları, yaşanan güncel gelişmeler doğrultusunda mekan kültürü oluşumuna nasıl katkı koydukları ve fikirlerini nasıl sunduklarının değerlendirilebileceği yapıcı bir rekabet ortamı yaratmaktır. Bilindiği gibi güzel sanatlarda yarışma kültürü antik dönemlere kadar uzanmaktadır. Yaratıcı, özgün ve yenilikçi fikirlere ve genç yeteneklere ortam sağlaması bağlamında yarışmalar en etkili yöntemlerin başında gelmektedir. İstanbul Kültür Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü bu anlamda MEKAN / İç Mimarlık Öğrencileri Ulusal Bitirme Projeleri Yarışması ile bu misyona katkı sağlamayı amaçlamaktadır. 2012 yılından bu yana her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen, bu yıl MEKAN2022 olarak açılan yarışma ile hem genç ve yetenekli iç mimarlara fırsat sunmak, hem de iç mimarlık alanında yarışma kültürünün gelişimine katkı sağlamak hedeflenmektedir.

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki İç Mimarlık / İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü öğrencilerinin Bitirme / diploma projeleri ile katıldıkları bu yarışmanın iç mimar adayları arasında tasarım odaklı düşünme ve ifade etme konusunda farkındalık oluşturduğu, iletişim ve etkileşim ortamı yarattığı, yeni fikirlerin oluşumuna katkı sağladığı düşünülmektedir. Bunun yanı sıra yarışmaya farklı okullardan katılan projeler aracılığıyla iç mimarlık eğitimindeki farklı yaklaşımlar, bitirme projeleri üzerinden okunmakta ve tüm projelerin bir yarışma kitabına dönüştürülmesiyle bu alanda kalıcı bir bellek oluşturulmaktadır.

KATILIM KOŞULLARI

İstanbul Kültür Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü tarafından düzenlenen yarışmaya Türkiye ve KKTC Üniversitelerinin İç Mimarlık / İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümlerinde lisans eğitimi gören öğrenciler 2021-2022 Güz, Bahar veya Yaz döneminde hazırladıkları bitirme / diploma projeleriyle katılabilirler. Bitirme / diploma projesi öğrencinin mezun olabilmek için alması gereken son proje dersini ifade etmektedir.

Öğrencinin bu proje dersini başarılı ile tamamlamış olması ve proje yürütücüsü ya da koordinatörünün, öğrencinin bu proje ile yarışmaya katılımını onaylamış olması gerekmektedir.

Öğrenciler yarışmaya sadece bir adet projeyle katılabilirler. Yarışmaya katılım ücretsizdir.

BAŞVURU SÜRECİ

Yarışmaya başvuru, yarışmanın resmi internet sitesi üzerinden çevrimiçi olarak yapılacaktır. Üç aşamalı olarak gerçekleşecek başvurular, “Başvurunuz tamamlanmıştır” uyarısıyla tamamlanmaktadır. Bu uyarıyı görmeyen yarışmacıların başvuru süreci tamamlanmamıştır. Tamamlanmamış başvuru süreçlerinde tüm sorumluluk yarışmacıya aittir. Yarışmacıların başvurularını belirtilen son başvuru tarihine kadar yapmaları gerekmektedir.

Başvurunun ilk aşamasında yarışmacılar, isim, soy isim, telefon, elektronik posta adresi gibi kişisel bilgilerinin yer aldığı formu eksiksiz bir şekilde doldurmalılardır.

İkinci aşamada yarışmacılar, yarışmaya katılmak istedikleri projeyi, yalnızca bir adet yatay A0 [118,9 cm x 84,1 cm.] boyutunda, 150 dpi çözünürlükte PDF ya da JPG formatında olmak koşuluyla çevrimiçi olarak yüklemelilerdir. Teslim edilecek dijital paftanın üst kısmında 3 cm’lik bir bant olmalı, bu bandın sol köşesinde ise “MEKAN2022” ifadesi yer almalıdır. Bandın sağ köşesinde ise 1x5 cm ebatlarında bir kutu içerisinde beş (5) rakamdan oluşan rumuz yer almandır. Rumuz dışında proje paftalarının herhangi bir yerinde proje sahibini tanıtan ibare ya da işaret bulunmamalıdır.

Başvurunun son aşamasında ise MEKAN yarışmasının web sitesinden indirebilecekleri “Başvuru Formu” yüklenmelidir. “Başvuru Formu”, yarışmacının kimlik bilgilerini içeren bir form olup aynı zamanda yarışmaya katıldığı projenin üniversite, fakülte, bölüm ve proje yürütücüsü / koordinatörü onayı gibi bilgilerini içermektedir. Ayrıca, başvuru formunu imzalayarak katılımcıların yarışma şartnamesini kabul ettiklerini yazılı olarak beyan etmeleri gerekmektedir. İlgili belge, eksiksiz bir şekilde doldurulup imzalandıktan sonra, yarışmacının bölüm başkanına onaya sunulmalıdır. Bölüm başkanı proje bilgilerinin doğruluğunu teyit ettikten sonra belgeyi imzalamalıdır. Bölüm başkanı imzası dijital olarak alınabilir.

Son olarak başvuru formu PDF formatında sisteme yüklenerek başvuru tamamlanmalıdır.

TAKVİM

Yarışmanın İlanı: 28 Haziran 2022
Yarışmaya Son Başvuru Tarihi:
3 Ekim 2022
Jüri Değerlendirmesi Başlangıç Tarihi:
10 Ekim 2022
Sonuçların İlanı:
24 Ekim 2022
Ödül Töreni ve Kolokyum:
İlan Edilecektir.

JÜRİ

Danışman Jüri Üyeleri: Hanife ÖZTÜRK AKKARTAL (Prof. Dr., İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü), Neslihan DOSTOĞLU (Prof. Dr., İKÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı), Rana KUTLU (Prof. Dr., İKÜ İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı), Zeynep ÖZGÜVEN (Y. Mimar, ÖZGÜVEN Mimarlık), Bilal ZAVALSİZ (Genel Müdür Yardımcısı, VARAKA Kağıt Sanayi A.Ş. )

Asli Jüri Üyeleri: Gülay USTA (Prof. Dr., İstanbul Kültür Üniversitesi), Banu MANAV (Prof. Dr., Kadir Has Üniversitesi), Hakkı Tonguç TOKOL (Prof. Dr., Marmara Üniversitesi), Osman ARAYICI (Prof. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi), Seniye Banu GARİP (Doç. Dr., İstanbul Teknik Üniversitesi), Saadet AYTİS (Doç. Dr., Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi), Zeynep Tuna ULTAV (Doç. Dr., Yaşar Üniversitesi), Arzu ERÇETİN (Dr. Öğr. Üyesi, İstanbul Kültür Üniversitesi), Zeynep CEYLANLI (Dr. Öğr. Üyesi, Özyeğin Üniversitesi), Seyhan ÖZDEMİR (Mimar, Autoban), Hakan HELVACIOĞLU (İç Mimar, Hakan Helvacıoğlu Design Co.), Zeki KOEN (İç Mimar, has+koen mimarlık), Çağlayan TUGAL (İç Mimar, CT Design Studio LTD.), Renda Helin ÇİLALİOĞLU ÇİZER (İç Mimar, Renda Helin Design)

Yedek Jüri Üyeleri: Armağan S. MELİKOĞLU EKE (Doç. Dr., İstanbul Kültür Üniversitesi), Vehbi TOSUN (Dr. Öğr. Üyesi, İstanbul Kültür Üniversitesi), Bilge ŞAN ÖZBİLEN (Dr. Öğr. Üyesi, İstanbul Kültür Üniversitesi)

Raportörler: Furkan EVLİYAOĞLU (Arş. Gör., İstanbul Kültür Üniversitesi), Armağan GÜLHAŞ (Arş. Gör., İstanbul Kültür Üniversitesi), Özge ILIK SALTIK (Arş. Gör., İstanbul Kültür Üniversitesi), Kadir YESİR (Arş. Gör., İstanbul Kültür Üniversitesi)

ÖDÜLLER

Birincilik Ödülü: 13.000 TL, Plaket
İkincilik Ödülü:
10.000 TL, Plaket
Üçüncülük Ödülü:
8.000 TL, Plaket
Mansiyon 3 adet:
3.000 TL, Plaket
Jüri Teşvik Ödülü:
4 adet

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/mekan2022-ic-mimarlik-ogrencileri-ulusal-bitirme-projeleri-yarismasi_191260.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!