Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sürdürülebilir Geleceği Tasarla

Ana teması biyomimikri olarak belirlenen "Sürdürülebilir Geleceği Tasarla - Doğadan İlham Alan Tasarımlar" yarışmasının son başvuru tarihi 9 Eylül 2022.

yapi.com.tr

Yarışma Duyuruları

Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Sürdürülebilir Geleceği Tasarla
SON BAŞVURU TARİHİ 9 Eylül 2022
SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ 28 Ekim 2022
DÜZENLEYEN

Rönesans Holding

OKUL-ÖĞRENCİ / PROFESYONEL Okul-Öğrenci
WEB ADRESİ

ronesans.com

+ Ajandama Ekle

Rönesans Holding, 2014 yılından bu yana toplumsal faydaya odaklanarak düzenlediği ‘Sürdürülebilir Geleceği Tasarla’ yarışmasıyla öğrenmenin sürekliliğini, takım çalışmasını ve fikirlerin paylaşılmasını desteklerken, ‘sürdürülebilirlik’ ana ekseninde geleceğin profesyonelleri olan gençlere hayal ettikleri deneyimi sağlıyor ve Rönesans Holding’in sunduğu iş ortamına bir adım daha yaklaşma imkanı sunuyor.

Bu yılın ana teması biyomimikri
‘Sürdürülebilir Geleceği Tasarla’
yarışması bu yıl, doğanın kendi döngüsü içerisinde sunduğu çözümlerden ilham almayı ve doğadan esinlenmeyi ifade eden biyomimikri anlayışını odağına aldı. Kendi içerisinde sürdürülebilir ve inovatif çözümler barındıran tabiatın, bugün gündemimizde olan sorunların büyük bir çoğunluğuna zaten çözüm bulmuş olması da en büyük ilham kaynağı olacak. Yarışmaya katılan gençlerden, muhteşem bir denge içerisinde asırlar boyu gelişen ve örnek olan doğal sistemlerden yola çıkarak çağımızın ihtiyaçlarına uygun özgün fikirler geliştirmeleri bekleniyor. Hayvanların, bitkilerin bir mühendis gibi sistemler geliştirerek kendi döngüsünü sağlamak ve yaşam süresini uzatmak için çözümler bulması gibi. Bir ‘fikir yarışması’ olarak da tanımlanabilecek olan ‘Sürdürülebilir Geleceği Tasarla’ yarışmasında, bu yaklaşımla ilham aldığı sistemin sürdürülebilir özelliklerini de kendi içerisinde barındıran daha az enerji tüketen, çevre dostu, adaptasyona açık süreç ve tasarımlar elde edilmesi hedefleniyor. Böylece farklı disiplinlerden gelen gençler yarışma sürecine dahil olarak "Doğadan İlham Alan Tasarımlar - Biyomimkri” konusunda vizyon ve bilgi birikimlerini geliştirerek bir üst seviyeye taşıyabilecek.

Yarışmaya katılım koşulları ve ödüller
Yarışma, üniversitelerin lisans ve yüksek lisans programlarının tüm bölümlerine; yıl, sınıf ayrımı olmadan katılıma açık. Yarışmaya bu yıl katılım geçmiş yıllardan farklı olarak üç farklı kategoride gerçekleşecek.

- Ürün Tasarımı
- Yapı Tasarımı
- Sosyal İnovasyon

Yarışmaya katılan her projede özgünlük temel şart. Ayrıca projenin daha önce üretilmemiş veya uygulanmamış olması, başka bir yarışmada ödül almamış olması gerekiyor. Katılımın ücretsiz olduğu yarışmaya başvurular 10 Mayıs 2022 tarihinden itibaren başladı. Son başvuru tarihi ise 9 Eylül 2022. Yarışmanın sonuçları 28 Ekim 2022 tarihinde törenle açıklanacak.

‘Sürdürülebilir Geleceği Tasarla - Doğadan İlham Alan Tasarımlar – Biyomimikri’ yarışması, Birincilik, İkincilik, Üçüncülük, Mansiyon ve RGY özel ödülüne ek olarak altı farklı özel ödülle değerlendirilecek. Dereceye giren öğrenciler Rönesans Holding bünyesinde staj ve gençler için geliştirilen bir başka proje olan Pusula programında öncelik kazanacak.

Birincilik Ödülü: 30.000 TL ve Rönesans Holding grup şirketlerinden biri olan Ballast Nedam/Hollanda’da bir hafta staj ve saha çalışması
İkincilik Ödülü:
20.000 TL
Üçüncülük Ödülü:
15.000 TL
Mansiyon:
10.000 TL

RGY Özel Ödülü: 10.000 TL

Kentsel Gelişim ve Değerlendirme: 10.000 TL
Yenilikçi Fikir ve Detay Çözüm:
10.000 TL
İyi Uygulama:
10.000 TL
Görsel Tasarım:
10.000 TL
Sosyal Sürdürülebilirlik:
10.000 TL
Sürdürülebilir Ürün Tasarımı:
10.000 TL

Yarışmaya ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/surdurulebilir-gelecegi-tasarla_190858.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!