Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Zeytinburnu Belediyesi Kent Çalışmaları Ödülleri

Dört kategoride verilecek "Zeytinburnu Belediyesi Kent Çalışmaları Ödülleri"nin son başvuru tarihi 31 Ağustos 2022.

yapi.com.tr

Ödüller

Zeytinburnu Belediyesi Kent Çalışmaları Ödülleri Zeytinburnu Belediyesi Kent Çalışmaları Ödülleri

Amaç
Kent Çalışmaları Ödülleri; fiziki, mimari, idari, ekonomik, toplumsal, kültürel, tarihî ve benzeri boyutlarıyla kenti konu edinen bilimsel çalışmaları, akademik uğraşlarını kent ve kent meseleleri üzerine yoğunlaştırmış bilim insanlarını ve kentlerin gelişimine katkısı bulunan kişileri ve kurumları / kuruluşları desteklemek ve teşvik etmek için Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenmektedir.

Ödül Kategorileri ve Kapsam
Kent Çalışmaları Ödülleri; kentlerin, kentleşme sürecinin ve kentsel yaşamın dinamiklerini açıklayan ve bu dinamiklerin yarattığı değişimlere ve sorunlara yeni bakış açıları ve çözümler geliştiren çalışmaları teşvik etmeyi, bu çalışmalar arasında iş birliğini geliştirmeyi ve bu çalışmaların görünürlüğünü arttırmayı amaçlamaktadır. Sosyoloji, coğrafya, ekonomi, siyaset bilimi, antropoloji, tarih, mimarlık, şehir planlama, kentsel tasarım, peyzaj mimarisi gibi farklı disiplinlere ve araştırma alanlarına ait farklı epistemolojiler ve metodolojiler ile inşa edilmiş; toplumsal, kültürel, fiziksel, ekonomik ve benzeri boyutlarıyla kentleri konu edinen ve kentlerin sorunlarına çözüm arayan tüm ampirik ve teorik çalışmalar Zeytinburnu Belediyesi Kent Çalışmaları Ödülleri’nin kapsamına girmektedir.

Kent Çalışmaları Ödülleri; makale, doktora tezi, kitap ve jüri özel ödülü olmak üzere toplam dört kategoride verilmektedir.

İlgili eserin kent çalışmaları alanında hazırlanmış olması başvurunun gerek ve yeter şartıdır.

Başvuru Şartları
Tüm başvuru ve değerlendirme süreçleri sadece http://kentcalismalari.com/ web sitesi üzerinden, çevrimiçi ortamda yürütülür.

Genel Başvuru Şartları

- Başvuru sahipleri Türk ya da yabancı uyruklu olabilir fakat başvurulan eserin Türkiye kentleri ile ilgili olması gerekir.

- Başvuru sahiplerinin akademik kurum ve kuruluşlarda hâlihazırda görevli olması gerekmez.

- Başvuru, sadece eser sahibi tarafından ve tek bir ödül kategorisi için yapılır.

- Başvurulan eser en fazla iki yazarlı olabilir. İki yazarlı çalışmalarda, üyelik almayan yazarın öz geçmişi ve başvuru dilekçesi başvuruya eklenir.

- Başvuru sahiplerinin ve belediyenin karşılıklı haklarını korumak üzere başvuru sahiplerinden bir taahhüt formu doldurmaları beklenir.

- Kent Çalışmaları Ödülleri’nde ödül kazananlar, aynı eserle ve/veya söz konusu eserden üretilmiş çalışmalarla tekrar başvuru yapamaz. Bunlar dışında farklı eserlerle tekrar başvuru yapabilir.

- Kent Çalışmaları Ödülleri’ne başvurmuş ancak ödül almamış eser sahipleri diğer şartları sağladıkları takdirde sonraki yıllarda farklı bir eserle yeniden başvurabilir.

- Eserler PDF ya da MS Word formatında ve taranabilir olmalıdır.

Takvim
Her kategoride ödüle hak kazananlar ile ödül takdim töreninin yeri ve tarihi web sitesinde ilan edilir. Düzenleme Kurulu, gerekli gördüğü takdirde başvuru, ilan, değerlendirme, ödülün verilmesi ve benzeri iş ve işlemlerin takviminde ve kriterlerinde değişiklik yapabilir. Bu değişiklikler web sayfasında ilan edilir.

Başvuru Tarihleri: 7 Mayıs – 31 Ağustos 2022
Değerlendirme:
1 Eylül – 30 Kasım 2022
Sonuçların İlanı:
Aralık

Ödül Miktarları

Makale Ödülü: 15.000 TL
Doktora Tezi Ödülü:
20.000 TL
Kitap Ödülü:
25.000 TL
Jüri Özel Ödülü:
30.000 TL

Ayrıntılı bilgi ve başvuru için tıklayınız

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/zeytinburnu-belediyesi-kent-calismalari-odulleri_190519.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!