Bergama’da bulunan Sarıcalar köyünde Bergama Belediyesi tarafından GES projesi için ihaleye çıkarılan 283 ağacın kesimine başlandı.
İzmir Bergama’da 10 bin menengiç ve palamut ağacı kesilerek yapılmak istenen güneş enerjisi santralı projesine yurttaşlar tepki gösterdi.
Bergama’nın Kozak Yaylası’nda bulunan Okçular Köyü'nde yapılmak istenen granit ocağı projesinin ÇED halkın katılım toplantısı, yöre halkının protestoları sonucu iptal edildi.
Bakırçay Havzası’nın da katı atık sorunu çözülüyor. Bölgenin katı atıklarını elektrik enerjisi ve gübreye dönüştürecek Bergama Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi 100 milyon liralık yatırımla hizmete giriyor.
İzmir’in Bergama Belediyesi tarafından, ilçedeki eski birçok yapı için başlatılan restorasyan çalışması, hız kesmeden sürdürülüyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Koza Altın İşletmeleri A.Ş. tarafından yapılması planlanan Bergama’daki ikinci altın madenine onay verdi. Proje ile ilgili ÇED süreci resmen başlatıldı.
UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Bergama’daki Hacıhamzalar ve Terzihaliler köylerini içine alan 1780 metrekarelik alan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından maden ihalesine açıldı.
UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Bergama'daki Kızıl Avlu çevresinde yapılan kazılarda, milattan sonra 2-3'üncü yüzyıllarda yapıldığı değerlendirilen geometrik desenli taban mozaiği bulundu.