Konak Belediyesi hükümetin ‘çılgın projesi’ Konak Tünelleri’ne dava açtı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı mahkemeye veren belediye tünel inşaatı başladıktan sonra verilen ‘ÇED gerekli değildir’ kararının iptalini istedi.
Belediyeler, artık sağlık, eğitim, turizm, sosyal hizmet gibi alanlardaki projelere sadece arsa değil binalarını da ‘ücretsiz’ olarak tahsis edebilecek. Torba tasarıya son dakikada verilen önergeyle eklenen düzenleme, TÜRGEV tartışmasına da neden oldu.
Edirne Belediyesi, Hayrat Uluslararası Öğrenci Derneği ve İlim Yayma Vakfı’nın imar değişikliği taleplerini onayladı. Kararla birlikte derneğe tahsis edilen ve “konut alanı” olarak görünen arsa “özel yurt alanı” olarak değiştirildi.
Karşıyaka Belediyesi özellikle Mavişehir bölgesinde inşaatlar artınca vatandaşların tepkisine karşı önlem aldı. Belediye 7 maddelik duyuru listesinde “sorumlu biz değiliz” mesajı verdi. Tüm çalışmalar ve inşaatların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın planlamasına göre yapıldığını anlattı.
Karşıyaka Belediyesi, Kordon’da demirli bulunurken bakıma alınan ve restorasyonun ardından ‘kütüphane ve kafe’ olarak değerlendirileceği açıklanan Zübeyde Hanım Eğitim ve Müze Gemisi’nin Karşıyaka’ya verilmesini istedi.
Nurdağı ilçesinde bazı bölgeler ‘rezerv yapı alanı’ ilan edilerek evlerin yıkımına karar verildi. Kararı mahkemeye götüren depremzedeler yürütmeyi durdurma kararı alınmasına rağmen evlerinden çıkartılmak için Nurdağı Belediyesi tarafından baskı yapıldığını söylediler.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, ormanlık alanın ortasındaki parseli eko turizm alanı yapmak için imar planını değiştirdi. Açılan dava sonrası alanın Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün’ün kızına ait olduğu ortaya çıktı.
Akıllı Kent Otomasyon Sistemleri (AKOS) konsepti altında fuarda uygulamalarını sergileyen belediyeler, hizmetlerini artık mobil ortamda vermeye başladı. Belediye Başkanı’nın ofisine gitmeden cep telefonuyla her şeyi kontrol edebilmesi, kapıdan vergi tahsilatı, belediyedeki bütün bilgilerin tek tuşla kontrol edilebilmesi fuarda ilgi gören