Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Mesleki Sınav ve Sertifikasyon Merkezi (MESEM), tarafından yapılacak 'mesleki yeterlilik belgelendirme sınav' başvuruları başladı.
Edirne Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun, Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi olmayanların emlakçılık yapamayacağını açıkladı. Altun, 18 aylık süre içinde belge almayan emlakçılara 4 bin lira para cezası verileceğini söyledi.
Emlak danışmanlığı işi ile iştigal eden veya edecek olanlara, inşaat işçileri için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirildi. Vatandaşların belgelerini 31 Aralık 2019’a kadar almaları gerekiyor.
Aralarında inşaat demircisi, kalıpçısı, duvarcısı ile kaynakçısının da olduğu "Tehlikeli" ve "Çok tehlikeli" sınıfta bulunan 117 meslekte, mesleki yeterlilik belgesi almayanlar artık kamunun hizmet alım ve yapım işlerinde çalıştırılmayacak.
Mesleki yeterlik belgesi olmayan işçileri çalıştıran işverenlere, Çalışma ve İş Kurumu il müdürlükleri tarafından kişi başına 500 lira idari para cezası verilecek.
TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi Gökhan Zeybek, Belgrad Ormanı'nın milli parka dönüştürülmesinin beraberinde büyük riskler getireceğini söyledi.
Kaçak döküm yapanlara 50 bin 975 lira para cezası, tüzel kişilere ise 150 bin 975 lira idari para cezası veriliyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) tramvay hattı için Belgrad Ormanı’nın Ayvad Bendi mevkindeki ağaçlar kırmızı ve mavi olarak işaretlendi.