Manisa'nın Soma İlçesi'nde 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının ardından, bilirkişi heyeti ikinci kez maden ocağına girdi.
Atatürk Havalimanı'ndaki tüm ekipmanlar ve uçaklar İstanbul Yeni Havalimanı'na taşındı. Taşınma işlemi sadece ekipman ve uçak boyutunu kapsamıyor. İstanbul Havalimanı'na geçiş yapan binlerce personel de evini taşımak için harekete geçti.
Manisa'nın Soma İlçesi'nde, aynı şirketin işlettiği yaptığı 301 madencinin hayatını kaybettiği Eynez bölgesindeki ocak ile Atabacası ocağından toplam 2 bin 800 işçinin, bugün itibariyle işine son verildi.
Deprem Yönetmeliği’nden önce inşa edilmiş 31 bin 307 okul var. Ancak son 10 yılda yalnızca 5 bin okul test edildi. Binlerce okulun risk durumu belirsiz.
Perge Antik Kenti’nde 100’den fazla sütun yenilendi ve tekrar ayağa kalktı. Tarihi kentteki bu çabalar ödül getirdi.
Antalya’nın Demre’de binlerce yıllık tarihi kaya mezarın önüne kaçak ev yapıldı. Kaya mezarın görünümünü engelleyen evin kaldırılması için Demre Belediyesi tarafından gönderilen tebligata rağmen karar uygulanmadı.
Belize'de yetkililer, ülkede Maya uygarlığından kalan en büyük piramitlerden birinin bir inşaat şirketi tarafından yıkıldığını açıkladı.
Erzincan Kemah’ta yapımına başlanan Kemah Baraj ve HES projesiyle arkeolojik mirasın sular altında kalacağı ortaya çıktı.