İstanbul Tuzla’daki askeri arazi, "Rezerv yapı alanı" olarak belirlendi. Yapılaşmaya açılan alanın Sabiha Gökçen Havaalanı Mânia Planı’nda kaldığı da belirtildi.
İstanbul Tuzla’daki Jandarma Komando Tabur Komutanlığı arazisinin 130 bin metrekarelik kısmı yapılaşmaya açılacak. Araziye ticaret, konut, ibadet, eğitim ile sağlık alanları inşa edilecek.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Esenler’deki Topkule ve Baştabya Kışlaları için yeni imar planı hazırladı. Planlarda “Esenler Akıllı Şehir Odaklı İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi” olarak belirlenen askeri arazi boşaltıldıktan sonra yapılaşmaya açılacak.
Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı Gaziantep Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nin tavanında, hizmete girmesinin üzerinden 1 ay bile geçmeden çökme meydana geldi.
Milas’ta halkın tepkilerine rağmen termik santralleri çalışmaya devam eden YK Enerji, kömür madeninin yanında kurmayı planladığı ve geçen ay onay aldığı güneş enerji santralini büyütmek için girişimlere başladı.
Malatya esnafının dört gözle beklediği, 29 Temmuz’da temeli atılan ve kısa sürede yapılması vaadedilen Bakırcılar Çarşısı inşaatında aradan geçen bir aya rağmen bir çivi dahi çakılmadı.
Artık Trakya’nın ücrası sayılan bir zamanların namlı Vize’sinde Kırım Hanı Devlet Giray’ın mezarını ararken karşımıza bir “Ayasofya” daha çıktı... Malûm Ayasofya, Küçük Ayasofya, Trabzon Ayasofyası, Enez Ayasofyası ve nihayet Vize Ayasofyası...
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bugüne kadar 13 bin 753 artçı sarsıntı kaydedildi.