MTKA İnşaat Yıkım ve Enkaz Kaldırma Hizmetleri Şirketi, Türkiye'nin şu ana kadarki en yüksek bina yıkım işini aldı. Maslak'ta yıkımı gerçekleştirilecek olan, biri 24 katlı toplam 3 binayı Orjin Group ortakları Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım'ın ortak olduğu Orta Gayrimenkul, Akbank'tan 95 milyon dolara satın almıştı. Yıkım sebebi, mimari hata.
AK Parti, bir çılgın proje de Doğu Anadolu için hazırladı. 20 bin dönüm arazi üzerine yapılacak 'Nevruz Efsaneler Ülkesi', hem bölgenin en büyük illerinden biri hem de çevre ülkelerin geçiş noktası olan Van'da kurulacak. Yeni şehir, bir eğlence, ticaret, turizm, spor, kültür ve yaşam merkezi olacak. Hedef, hem göçü önlemek hem de teröre karşı
Zeytinlik düzenlemesini komisyona çekmek zorunda kalan hükümet, bu kez doğal sit alanlarını, milli parkları, turizm, enerji, inşaat ve sanayi yatırımlarına açmaya hazırlanıyor.
Kayseri’de bir inşaat firması yetkilisinin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım, iş ve işçi güvenliğinin nasıl hiçe sayıldığını gözler önüne serdi.
Pamukkale Üniversitesi bünyesinde, temeli Temmuz 2006'da atılan 'Temiz Enerji Evi'nin açılışını yapan Enerji Bakanı Hilmi Güler, "Türkiye'yi enerjide bağımlılıktan böyle adımlar kurtaracak" dedi.
Uğruna savaşlar yapılan enerjilerin ömrü tükeniyor. Petrolün 40, doğalgazın 60 yıllık ömrü kaldı. Güneş tüm enerji hizmetlerini vermeye hazır. Türk
Rusya'nın başkenti Moskova'da inşa edilen çatısı zemin, zemini tavan olan "ters ev"e gelen ziyaretçiler, keyifli anlar yaşarken, bir anlık algılama sorunuyla karşılaşıyor.
Bu evde fatura korkusu yok!