Büyükçekmece Belediyesi ilçede bulunan camilerin daha güzel bir görünüme kavuşması için cami çevresinde düzenlemeler yapıyor. Vatandaşlardan gelen talepler üzerine çalışma başlattıklarını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Yeni camiler yapıyoruz, eskileri koruyoruz” dedi.
İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında yapılan anlaşmayla camilerin statülerinin değişeceğini açıkladı
Artvin’in Borçka ilçesine bağlı Camili köyü, UNESCO’nun İnsan ve Biyosfer Programı kapsamında koruma altına alındı. Bitki örtüsü, hayvan çeşitliliği ve ormanlık alanlarıyla dikkat çeken Camili köyü, UNESCO’nun geçtiğimiz Haziran ayında gerçekleştirdiği toplantı sonrası, 17 ülkeden 22 bölgeyle birlikte “Koruma altındaki biyosfer rezervi içeren
Karabük'te, 2 metre 15 santim boyundaki 1800 yıllık mezar steli veya sunak olarak kullanılan blok, 54 yıllık caminin etrafını çevreleyen bahçe duvarının arasında bulunuyor. Karabük Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd.Doç. Dr. Ersin Çelikbaş, Roma dönemine ait eserin yeniden arkeoloji camiasına kazandırılması gerektiğini söyledi.
Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan ve ismini Ramazanoglu Beyliği'nden alan Ramazanoğlu Camii'nin 4 mimarı da kadınlardan oluşuyor. İnşaatına 2006 yılının ekim ayında başlanan ve yapımı devam eden caminin projesini mimar Hatice Yıldırım, Gül Aydın, Selma Uçar Dalgıntekin ve Esen Saraç Ümit üstleniyor.
Bursa'da, yüksek binaların arasında kalması sebebiyle Mevlana Camisi'nde okunan ezan, mahallede yeterince duyulmayınca, caminin minaresi yıkılarak yüksek bir binanın çatısına yeni minare yapıldı.
Bursa'da, bin kişi kapasiteli Mevlana Camisi'nin yıllık 12 bin lirayı bulan elektrik giderini azaltmak için güneş panelleriyle enerji üretilmeye başlandı.
Mimar Sinan ve Büyük Çamlıca Camii için 500 yıl ömürlü olarak üretilen çimento betonun, Marmaray ve 3. Boğaz Köprüsü için 110-120 yıl dayanıklılık özellikleriyle üretildiği belirtildi.