Artvin’in Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde maden işletmesine karşı mücadele veren yöre sakinlerine büyük destek geldi.
Artvin'in Kafkasör Yaylası Cerattepe mevkisinde halkın tepkisine rağmen polis ve asker eşliğinde şantiye kurmaya başlayan, Cengiz Holding'e ait Eti Bakır A.Ş.'nin, "Yer tahsis izni" olmadan ormanda çalıştığı ortaya çıktı.
Maden Mühendisi Recep Bayramoğlu, "Teleferik sistemi de dahil olmak üzere toplam 3 bin 500 ağaç dışında herhangi bir ağaç kesimi söz konusu olmayacak" dedi.
UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve 12 bin yıl öncesine tarihlenen Göbeklitepe, CerModern'de açılacak dijital sergiyle Ankara'da da sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
CERN'deki Büyük Hadron Çarpıştırıcısı'nın proton demetleri, bir önceki denemede elde edilen elektron enerjisinden daha yüksek enerji ortaya çıkararak rekor kırdı.
Silivri'de meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından yapılan incelemeler sonucunda İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Acil ve Kadın Hastalıkları Bölümü'nün taşınmasına karar verildi.
Türkiye’nin sağlık alanında öncü kuruluşlarından Cerrahpaşa Tıp Fakültesi binalarının her tarafı dökülüyor.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Sağlık Bakanlığı’na ilişkin bütçe görüşmeleri sırasında İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Cerrahpaşa Üniversitesi’nin içler acısı halini bakana gösterdi.