Güney Kıbrıs'ta Rum Kilisesi'nin Baf İlçesi'ne bağlı Yeroşibu bölgesine, lüks bir otel ile 2 gökdelen yapma projesi tartışma çıkardı. Rum ana muhalefeti AKEL, otelin yapılacağı alanın yanında antik bir kent olduğunu belirterek, hükümetin projeyi durdurması çağrısı yaptı.
Antik kentin arazisinde yapılacak otel için iki kurum 'SİT alanına girilmesin, onaylanan planlara uyulsun' dedi. Bakanlık da ÇED istemedi.
Antalya Olympos Sahil Milli Parkı içinde yer alan ve Antik Likya uygarlığının en önemli liman kentlerinden olan Phaselis Antik Kenti sınırlarına yapılacak otel için koruma kurulu ‘yeniden inceleme’ kararı verdi.
Knidos Antik Kenti’ne yapılmak istenen otopark tartışmalara neden oldu. Kazı başkanı Prof. Dr. Ertekin Doksanaltı, “Zarar söz konusu değil” derken; Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu yöneticisi, arkeolog Nezih Başgelen, “Otopark kentin dışına yapılmalı” diyor.
Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, Kemer’deki Idyros Antik Kenti alanına yapılmak istenen 900 yataklı otel projesini Meclis gündemine taşıyarak, projenin kültürel mirası tehdit ettiğini ve rant uğruna doğanın yok edildiğini söyledi.
Mersin Anamur’da Anemurium Antik Kenti'ne yapılan beton yapının bir kısmı söküldü.
Bursa'da Myrelia antik kenti için hazırlanan koruma amaçlı imar planında bina katları yükseldi. Myrelia'nın bir kısmı da imara açıldı.
Antalya’nın Kemer ilçesinde bulunan dünyaca ünlü Phaselis antik kenti sınırında, Rixos Otellerinin Sahibi İş Adamı Fettah Tamince tarafından yapılmak istenen 5 yıldızlı otel girişimine karşı açılan dava için bilirkişi incelemesi yapıldı.