Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın turistik ilçesi Arsuz'da işletmeciler hasar gören tesislerini turizm sezonuna yetiştirmeye çalışıyor.
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ahmet Ercan, bu sabaha karşı merkez üssü Kuşadası Körfezi olan 4.7 büyüklündeki depremin, Ege'de daha büyük bir depremin habercisi olduğunu söyledi.
TMMOB Mimarlar Odası Bakırköy Temsilciliği tarafından düzenlenen "ARTAKALAN | 55 SAAT | Öğrenci Mimari Fikir Yarışması"nın konusu 4 Kasım 2022'de açıklanacak.
TMMOB Mimarlar Odası Bakırköy Temsilciliği tarafından düzenlenen "ARTAKALAN | 55 SAAT | Öğrenci Mimari Fikir Yarışması"nın kazananları açıklandı.
Türkiye'nin en çok endemik bitki türüne sahip kentlerinden Antalya'da, sahillerdeki artan yapılaşma sebebiyle Likya kum zambağı yok olma tehdidi altında.
Dünya genelinde 2010'da 34 milyar kilogram elektronik atık ortaya çıkarken bu rakam 2022'de kişi başına yaklaşık 7,8 kilogram elektronik atığa denk gelen 62 milyar kilograma yükseldi.
2023'te elektrik enerjisi ihtiyacının yaklaşık 500 milyar kilowat saat (khw) olacağının tahmin edildiğini vurgulayan Hayati Çetin, talebi karşılayabilmek için bugün 59 bin miliwat'a (mw) yaklaşan kurulu gücün en az 100 bin mw'a çıkarılmasının gerektiğini; her yıl 5 milyar dolar tutarında enerji yatırımının yapılmasının zorunla olduğunu söyledi.
İvmelenerek artan ulaşım / altyapı yatırımları ile İstanbul gayrimenkul piyasası da hızlı bir gelişim gösteriyor. Özellikle Zeytinburnu, Karaköy, Sancaktepe, Kayabaşı, 'gelişen bölgeler' olarak dikkat çekiyor.