Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi eylül ayında aylık bazda yüzde 0,4 azalırken yıllık bazda ise yüzde 1,8 arttı azaldı.
Avro Bölgesi'nde işsizlik oranı azalmadaya devam ediyor. Aralık ayında işsizlik oranı Eylül 2011'den bu yana görülen en düşük seviyeye indi.
Avro Bölgesi'nde işsizlik Ekim'de yüzde 10.7 ile beklentilerin hafif altında açıklandı.
17 üyeli Avro Bölgesi’nde mevsimsellikten arındırılmış işsizlik oranı Ağustos ayında yüzde 12 olurken, 28 üyeli AB'de ise yüzde 10,9 olarak gerçekleşti.
Avro Bölgesi'nde Ağustos'ta yüzde 12,2 ile rekor düzeydeki işsizlik oranı Eylül'de değişmezken, işsizlerin sayısı arttı.
Avro Bölgesi'nde İşsizlik Yüzde 10,3'e İndi
Avro Bölgesi'nde konut fiyatları bu yılın ilk çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,3 düştü. Avrupa Birliği'nde (AB) ise konut fiyatları aynı dönemde yüzde 1 arttı.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Kıdemli Analisti Sarah Carlson, Avrupa'da henüz kurumsal zafiyetleri parasal birlik içerisinde çözmeye yönelik yeterli sürdürülebilir çözümlerin yerleşmediğini kaydetti.