Aydın’ın Efeler ilçesinde zirai alanda çıkan yangında 140 hektar alan zarar gördü.
Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın’ın Germencik ilçesinde meydana gelen devasa toprak yarıklarıyla ilgili Meclis’te komisyon kurulmasını talep etti.
Germencik’te jeotermal sondaj projesinin bilirkişi raporu, şirketin proje dosyasında gösterdiği kuyu yeriyle sahadaki gerçek konumun birbirini tutmadığını ortaya koydu. Gerçek kuyu, tarım arazisi ve zeytinliğin yanında.
Aydın’da jeotermal enerji projelerine her geçen gün yenisi ekleniyor. TMMOB “Büyük Menderes Havzasında JES Gerçeği Raporu” yayımlayarak bölgede JES’lerin verdiği zararı ortaya koydu.
Aydın’da jeotermal kaynak aramak için yapılan sondajlar, tarım alanlarını yok ediyor. Son olarak Maren Maraş Elektrik, JES başvurusuyla ilgili ÇED süreci başlattığını duyurdu.
Aydın’daki barajların doluluk oranına dikkat çeken Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, "Ağustosun ilk haftasından itibaren Aydın’da su bitecek” uyarısında bulundu.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aydın'ın tarımsal sulama alt yapısının oluşturulması ve su kaynaklarının etkin kullanımının sağlanması için gerçekleştirilen projede ihale sürecinin tamamlandığı ve yapım sözleşmesinin imzalandığını duyurdu.
Aydın'da Orman ve Su İşleri Bakanlığının desteğiyle 49 milyon lira yatırım değeri olan toplam 17 tesis geliştiriliyor.