1978 yılında Karaköy’de kurulan Ay-Par Metal; elektrik sektörüne yarı mamul üretimi yaparak ticari yaşamına başlamıştır.
Anadolu OSB ve Organize Sanayi Bölgeleri Derneği Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, Temelli Bölgesi’nde her OSB’nin ayrı altyapı yatırımlarına yönelmesinin, bölgede gereksiz harcamalara yol açacağını ifade etti.
Zeytinburnu’nda mahkemelerin iki kez imar planı değişikliğini iptal ettiği sorunlu binanın dosyası, bir kez daha İBB Meclisi’nin gündeminde. Mahkemenin yeni planı da iptal edeceği düşünülüyor.
Zeytinburnu’nda 12 katlı binaya verilen ayrıcalıklı imar izni, üçüncü kez yargıya takıldı. İstanbul 2. İdare Mahkemesi, sorunlu binaya yasal dayanak oluşturacak son imar değişikliğini de iptal etti.
Başkentin merkeze uzak semtlerinde yeni “kentler” kuruluyor. Uzmanlar kentin içindeki “kent parçaları”nın Ankaralıyı merkezden, sokaktan ve birbirinden uzaklaştırararak “her şey dahil yaşam tarzı” sunduğunu söylüyor.
Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği (AYSAD), ''Belediyeler yıllık fenni muayenelerini yapmadığı sürece asansörler tehlike saçmaya devam edecektir'' değerlendirmesinde bulundu.
TC Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın talebi üzerine AYSAD tarafından, “Asansör Sektöründe Küresel Türk Markası; Değerlendirme ve Öneriler” raporu hazırlandı.
Alternatif Yakıt Teknolojileri Ltd. Şti. (AYT) kurduğu biodizel yakıtı üretim tesisiyle bir yandan ülkenin petrol gereksinimini azaltmayı öbür yandan