Açıldığında 2 bin 682 yatak kapasitesiyle günde 32 bin 700 hastaya hizmet vermeye hazırlanan Başakşehir Şehir Hastanesi açılmak için gün sayıyor.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi bağlantı yollarının 20 Mayıs'ta hastane ile hizmet vermeye başlayacağını bildirdi.
Başakşehir Ziya Gökalp Mahallesi'nde kentsel dönüşümün ilk adımı Yuvam Başakşehir Evleri'nin temeli atıldı.
Başakşehir Belediyesi, karbon ayak izini küçülten çevre dostu uygulamalar kapsamında ilçe genelindeki büyük parklarda elektrikli araçlar için şarj istasyonları kurmaya başladı.
Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 6 katlı fabrikada çıkan ve 4 gün sonra söndürülebilen yangında tehlike oluşturan kısımlar iş makinesiyle yıkıldı. Yanan fabrikadan geriye enkaz yığını kaldı.
Başakşehir’deki askeri alanın Bakanlık tarafından imara açıldığını duyuran İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, "Rezerv alanların lüks konut veya özel şahısların yatırım amaçlı konut elde etmesi için kullanılması kabul edilemez." dedi.
Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Başakşehir Hoşdere'de hayata geçireceği yapım işi ihalelerinin ilk oturumu sonuçlandı. İhale sonucuna göre en yüksek teklifi 98 milyon 820 bin lira ile Ali Acar İnşaat verdi.
Sokak hayvanlarını olumsuz hava koşullarından korumak için çalışmalarını sürdüren Başakşehir Belediyesi, sokak kedileri için sitelere kedi evleri bırakmaya başladı. Bu sayede Başakşehir’in kedileri ev sahibi oldu.