250 Sanatçı 250 Eserle Tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda Buluşuyor
Uluslararası Katılımlı Melita'dan Battalgazi'ye Tarih - Arkeoloji - Kültür - Sanat Günleri / Kervansaray Buluşması'nın ikincisi Malatya'nın Battalgazi ilçesinde gerçekleştiriliyor.
Battalgazi Kaymakamlığı, Battalgazi Belediyesi ve Battalgazi Kültür ve Dayanışma Derneği'nin organize ettiği buluşmaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Valiliği, İnönü Üniversitesi, ÇEKÜL Vakfı, UNESCO (A.I.A.P) Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği ve Tarihi Kentler Birliği de destek veriyor.
Buluşmalarla, III. derecede sit alanı olan Battalgazi'nin bu dokusunun korunması, Doğu’da sanatçıların ve sanat severlerin buluştuğu bir “Kültür-Sanat Merkezi” oluşturulması amaçlanıyor. Etkinlik kapsamında, Tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda 250 sanatçının eserlerinden oluşan bir sergi ve çeşitli paneller ile workshoplar düzenlenecek.