Afyon’un Tarihi Evleri, Elişi ve Yöresel Yemeklerin Sunulduğu Mekanlar Olacak
Afyon’un tarihi evleri, elişi ve yöresel yemeklerin sunulduğu mekanlar olacak.
Afyon Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, Afyon'da ki tarihi evlerin iyileştirerek turizme kazandırılması yönündeki çalışmaların devam ettiğini söyledi.
Kaptan, aynı zamanda bu evlerin bazı illerde olduğu gibi yöresel el işlerinin ve yemeklerinin sunulduğu mekanlar haline getirilmesi üzerinde durduklarını belirtti. Termal turizm alanında yapılan yatırımların her geçen gün arttığını belirten Kaptan, önümüzdeki yıllarda yatak kapasitesinin 10 binlere ulaşacağını tahmin ettiğini söyledi.
Termal turizmin gelişmesinin sosyal ve kültürel olguyu da beraberinde getirdiğini hatırlatan Kaptan, "Afyon'a gelen yabancıları otellerde uzun süreli tutmanız mümkün değil. Onun için gezip, vakit geçirebilecekleri, alış veriş yapabilecekleri mekanları hazırlamamız gerekiyor. Eski Afyon evlerimizde de bu konuda iyi bir çalışma olabilir." dedi.
Afyon'da bulunan yaklaşık 220 evin tarihi doku içerdiğine dikkat çeken Kaptan, bu evlerin eski canlılığına kavuşturulması için "Sokak iyileştirme Projesi"ni hayata geçireceklerini kaydetti. Bu aşamada temaslarının devam ettiğini anlatan Kaptan, Avrupa fonlarından yararlanılarak bu evlerin dış cephelerinin tamir edileceği bilgisini verdi.