Beyoğlu Örnektepe Mahallesi Haliç Sokak’ta yağmur nedeniyle yumuşayan toprağın kayması sebebiyle bir binanın önündeki istinat duvarı büyük bir gürültü ile çöktü. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis, sağlık, AFAD ve Beyoğlu Belediyesi ekipleri geldi. Ekiplerin incelemesinde çökme nedeniyle herhangi bir can kaybı veya yaralanmanın meydana gelmediği tespit edildi.
Çöken istinat duvarının üst kısmındaki 2 bina tedbir amacıyla boşaltıldı. Çevresinde güvenlik önlemi alınan binalarda inceleme başlatıldı. Yapılacak inceleme sonucunda boşaltılan binalar ile ilgili karar verileceği öğrenildi.
Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, "Yağmurdan kaynaklı binanın yanındaki boş arsanın zemininde, bahçesinde bir kayma oldu. Şimdi zabıta ekiplerimizle, fen işleri ekiplerimizle, AFAD ekiplerimizle bölgeye geldik. Şu an bina sahiplerimiz de buradalar. Bu ufak kaymadan kaynaklı olarak binada bir hareketlenme olmadığı söylendi. Biz yine de önlem olarak binayı nüfustan arındırdık. Şu anda binayı mühürledik. Yarın sabah mülk sahipleriyle bir araya gelip, zemin etütlerini yapacağız. Gerekli önlemleri alacağız. Ona göre, tekrar oturulur durumdaysa komşularımızı binaya yerleştireceğiz. Yoksa, onlarla birlikte bir çözümün parçası olacağız.” dedi.