Dolar 2.90 TL’nin Altına Düştü



TL’nin dolar karşısında iki günlük değer kazancı dün bir ara yüzde 2’ye yaklaşırken, Reuters’a bilgi veren bankacılar piyasaya 1-1.5 milyar dolar civarı giriş olduğunu tahmin ediyor. Bir bankacı, “Avrupa Merkez Bankası, Japon Merkez Bankası gibi büyük merkez bankalarının parasal genişlemeyi sürdürerek ekonomik aktiviteye destek vermeyi sürdüreceği düşüncesinin yanı sıra ABD’den gelen zayıf veriler de FED’in faiz artırımına gitmekte zorlanabileceğine işaret ediyor. Bu durum ise TL dahil gelişmekte olan ülke para birimlerinin değer kazanmasını sağladı. Petrol fiyatlarındaki artış da risk algısında toparlanmaya destek verdi” dedi.

Milliyet'in haberine göre, analistler kurdaki düşüşün Türkiye’nin göstergelerinde iyileşmeden ziyade doların neredeyse bütün para birimleri karşısında değer kaybetmesi ve gelişmekte olan ülkelere giriş yaşanmasıyla gerçekleştiğinin altını çiziyor.

Önceki gün 2.9401 seviyesinde olan dolar/TL dün 7 Aralık’tan bu yana en düşük olan 2.8899’e kadar geriledikten sonra  2.9074 seviyesinden işlem gördü.

Reklam Goruntulenme Bolumu