Edirnekapı-Sultançiftliği Hafif Metrosu Ağustos Ayında Hizmete Giriyor
Edirnekapı-Sultançiftliği Hafif Metro Hattı’nda kontrol amaçlı ilk deneme seferi yapıldı. Saatte 25 bin yolcu taşıma kapasiteli hattın tamamının Ağustos ayında hizmete alınması planlanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bağlı kuruluşlarından İETT tarafından yapımına 2002 yılında başlanan ancak proje değişikliği nedeniyle 6 kilometrelik bölümü yeraltına alınan Edirnekapı-Sultançiftliği Hafif Metrosu adım adım sona yaklaşıyor. 13.2 kilometre olan hattın tamamının Ağustos ayında hizmete alınması hedefleniyor.
Edirnekapı Şehitlik İstasyonu ile Metris İstasyonu arasındaki bölümün soğuk test çalışmaları geçtiğimiz hafta tamamlanmıştı. Bu defa söz konusu bölümün sıcak test çalışmaları Genel Müdür Mehmet Öztürk, Genel Müdür Yardımcıları Ali Bölükbaşı ve Mustafa Hatipoğlu ile inşaat çalışmalarını yürüten firma yetkililerinin gözetiminde yapıldı.
18 istasyonlu Edirnekapı-Sultançiftliği Hafif Metrosu, Edirnekapı İstasyonundan başlayacak şekilde aç kapa, viyadük ve hemzemin çalışması olmak üzere Topkapı’ya ulaştırılacak ve bu haliyle Vatan Caddesi'nden gelen hafif metro ile Topkapı'da cadde tramvayı ve metrobüs ile entegre olacak.