Erdoğan'a Dolmabahçe'de Üçüncü Oda Kavga Çıkardı



Başbakan Tayyip Erdoğan’a Dolmabahçe Sarayı’nda üçüncü oda verilmesi, TBMM’de tartışma yarattı. Meclis Başkanlık Divanı dün yaptığı toplantıda Erdoğan’ın korumaları ve hizmetliler için Dolmabahçe’de üçüncü bir oda verilmesine ilişkin teklif görüşülürken CHP’li Meclis İdare Amiri Ahmet Küçük ve Kâtip Üye Yaşar Tüzün itiraz ettiler.

CHP’li Küçük, “Başbakanlığı yavaş yavaş İstanbul’a taşıyorsunuz. Tamamını Başbakan’a verin de olsun bitsin, saray Başbakanı’nın olsun” dedi. MHP’li Kâtip Üye Murat Özkan da iktidarları döneminde bu ofisleri yeniden Meclis’e iade edeceklerini söyledi.

BDP’li Sırrı Sakık’ın da AKP ile birlikte hareket ettiği oylamada Erdoğan’a Dolmabahçe’de üçüncü oda da verildi.

Toplantıda, TBMM Genel Sekreteri Ali Osman Koca’nın bir Meclis çalışanı kadınla ilişkiye girdiği ve hamile bıraktığı yönündeki iddiaları içeren ve elden ele dolaşan ihbar mektupları da gündeme geldi. CHP’li Küçük’ün, “Bürokratların olmadığı bir ortamda Meclis yönetimini de ilgilendiren konuları görüşelim” demesi üzerine, olaya adı karışan Koca ile birlikte Meclis üst düzey bürokratları toplantıdan çıktı. Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin üyelere şu izahatı verdi:

“Hassasiyetleri paylaşıyorum. Kendileri ile görüştüm, yalanlıyorlar. Kızdan da bilgi aldık. Kızda bir ‘doğurma hastalığı’ varmış... Kız, ‘Doğurmazsam ölme riskim var. Hamile kalmak zorundaydım. Kıbrıs’a gittim ve sperm bankasından işlemi yaptırdım’ diyor. Kavuşturma açıktık. Ön rapor hazırlandı. Ben de ‘ön rapora gerek yok. Raporu tamamlayıp getirin’ talimatı verdim. Gereği yapılacaktır.”