Türk ve Alman Mimarları Bir Araya Getiren Marka “HAFELE” Türkiye’de İç Mimarlık Eğitimine Destek Veriyor
İnşaat ve mobilya donanımında dünyaca ünlü marka HAFELE, 26-30 Eylül 2005 tarihleri arasında gerçekleşen “Almanya’da İç Mimari” konulu etkinliklere destek veriyor. Serginin açılış kokteyli 28 Eylül tarihinde HAFELE’nin Türkiye showroom’unda gerçekleşti.
Etkinliğin ilk bölümü İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde gerçekleşen bir sergiyle başladı. “Fikir+ Malzeme= Proje” konulu sergide konukları, İTÜ Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Şener ve Prof. Auwi Stübbe ağırladı.
İTÜ Mimarlık Fakültesi ve Almanya Coburg Üniversitesi ortaklığı ile düzenlenen sergide, Türkiye İç Mimarlar Odası ve Alman İç Mimarlar Odası BDIA, bundan böyle çalışmalarını birlikte yürütmek için bir “ortak çalışma anlaşması” imzaladı.
HAFELE’nin Türkiye showroom’unda gerçekleşen “Almanya’da İç Mimari” konulu serginin açılış kokteylinde BDIA Başkan Yardımcısı Prof. Rudolf Schicker bir konuşma yaptı. HAFELE Türkiye Genel Müdürü Hilmi Uytun ise açılışta yaptığı konuşmada, 82 yıldır dünyanın her kıtasında, 120 bölgesel şirket ve satış ofisi, 100 binin üzerinde ürün yelpazesi ile hizmet veren HAFELE’nin bundan böyle “Türkiye’de mimarinin yeni alanı olacağını” belirtti. HAFELE ürün katalogları yıllardır dünyanın seçkin üniversitelerinin mimarlık fakültelerinde, istenilen tasarımlara ulaşabilecek ürün ve uygulama çözümleri için eğitim aracı olarak kullanılıyor.
Açılışa katılanlar arasında, Türk ve Alman İç Mimarlık öğrencileri, akademisyenler, mobilya endüstrisindeki Türk yatırımcılar, mimarlar, iç mimarlar ve Türkiye’nin önde gelen inşaat, mobilya ve dekorasyon şirketlerinin temsilcileri bulunuyordu.