Alanya Açık Hava Müzesine Dönüşecek



Antalya'nın Alanya ilçesinde ikincisi düzenlenecek olan 'Heykel Sempozyumu', 17 ekimde başlayacak. Alanya Belediyesi ve Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü işbirliği ile geçtiğimiz yıl birincisi yapılan 'Alanya Heykel Sempozyumu'nun ikincisi, 17 kasıma kadar sürecek.

Mermer, granit malzemelerinin kullanılacağı sempozyumda, sekiz heykel sanatçısı bir ay süreyle taş yontarak heykeller yapacak.

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, sempozyumun açılışının belediye binası yanındaki açık alanda yapılacağını açıkladı.

Sipahioğlu, ''Alanya'yı açık hava müzesine dönüştürecek bu etkinlikleri kurumsallaştırmayı planlıyoruz. Sempozyuma, heykel sanatçıları Bülent Çınar, Refa Emrali, Eyüp Öz, Birnur Eraldemir, Evrim Çamoğlu, Mustafa Bulut, Ertuğ Atlı ve Ayhan Kayapınar katılacak'' dedi.