KOSGEB Girişimcileri Derneği Kuruldu



KOSGEB ve İŞKUR tarafından verilen kursları takip eden girişimci ve girişimci adayları tarafından KOSGEB Girişimcileri Derneği (KOSGEB-DER) kuruldu. KOSGEB-DER sözcüsü Nurten Şişman, yazılı açıklamasında, derneğin büyük bir boşluk içerisinde dolanan kurs zedelerin sorunlarına el attığını belirtti.
''KOSGEB ve İŞKUR'un işsizliği azaltmak için ve yeni istihdam alanları yaratmak için uğraştığını'' dile getiren Şişman, şunları kaydetti:
    
''Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı da bu kapsama dahil bir program olup uzun süredir uygulanmaktadır. 72 saatlik girişimcilik eğitimi aldıktan sonra yazacakları bir iş planıyla 27 bin lira alma hakkı kazanan kursiyerlerin büyük çoğunluğu çeşitli nedenler ve sorunlardan dolayı girişimci olamıyor. Bu nedenler arasında bu parayı almanın zorluğu, eğitimlerin çok genel olması, kurs sürelerinin kısa olması, eğitimlerin amaç ve araçlarının iyi tanımlanmaması gibi konular bulunmakta.''
    
Şişman, eğitim ihalelerini kazanan pek çok kurum ve kuruluşun yeterli eğitim tecrübesi, altyapı donanımı ve yetkin eğitim kadrosu olmayışından dolayı verilen eğitimlerin olumsuz yönde etkilendiğini ve bu eğitimlerin kalitesinin sorgulandığını ileri sürdü. Bu kurslardan mezun olanlarla ilgili KOSGEB ve İŞKUR'da herhangi bir istatistiki veri bulunmadığını vurgulayan Şişman, ''Diğer bir ifadeyle on binlerce kişi kurslardan sonra kaybolmakta, bunların nerede olduğu ve ne iş yaptığı bilinmemekte, eğitimlerin hedefine ulaşıp ulaşmadığı araştırılmamakta'' ifadelerini kullandı.