Mimarlar Odası 40. Dönem Genel Kurulu’nda Hatay ve Muğla’da şube kurulmasına karar verildi. Hatay ve Muğla Şubeleri, yapacakları ilk genel kuruldan sonra 'şube' statüsünde çalışmalarına başlayacaklar. Böylece, Mimarlar Odası’nın şube sayısı 23’e yükseldi. Hatay ilinde 240, Muğla ilinde 620 Oda üyesi mimar bulunuyor. Genel Kurul’un bu kararından önce Hatay ili Adana Şubesi’nin, Muğla ili ise İzmir Şubesi’nin etkinlik bölgesi içinde idi.
Hatay Şubesi’nin etkinlik bölgesi Hatay il sınırları içi, Muğla Şubesi’nin etkinlik bölgesi ise Muğla il sınırları içi olarak belirlendi. Hatay ilinde şu anda Antakya ve İskenderun Temsilcilikleri ile Kırıkhan ve Samandağ Oda Temsilcileri, Muğla ilinde ise Bodrum, Datça, Fethiye, Marmaris, Milas, Muğla ve Ortaca Temsilcilikleri faaliyet gösteriyor.
Genel Kurul, ayrıca Ankara Şubesi etkinlik bölgesinde olan Erzurum ilinin ve Erzurum Temsilciliğinin Van Şubesi etkinlik bölgesi içine alınmasına karar verdi.