TÜBİTAK-TTGV-TÜSİAD tarafından düzenlenen 6. Teknoloji Kongresi'ndeKonsan Bilgi ve Teknoloji üretimi A.Ş., “Geleneksel Harçtan SoftHARÇ’a” isimli projesi ile “Teknoloji Başarı Ödülü” sahibi oldu.
Kadir Has Üniversitesi'nde düzenlenen törende konuşan Konsan Bilgi ve Teknoloji Üretimi A.Ş. danışma kurulu Başkanı Osman Arman, şantiyeleri harç üretim tesisi haline getirme düşüncesi ile SoftHARÇ ürünlerini geliştirdiklerini anlattı. “1999 depremi sonrası Yapı Kimyasalları alanında yoğun AR&GE çalışmaları yaptık. Yüksek performanslı beton ve yüksek kalitede harçların üretilmesine yönelik yenilikçi birçok yapı kimyasalı geliştirdik. AR&GE yapmamıza yardımları olan çeşitli üniversitelerin yanında, şantiye mühendisleri ve ustaların da görüşlerini alarak, şantiyelerde geleneksel yöntemler şeklinde uygulanarak, her çeşit harcın üretilmesini sağlayan SoftHARÇ markalı katkı çeşitleri geliştirdik. Bu çalışmalarımızdaki en önemli süreç, yenilikçi bir ürün grubunun usta alışkanlıklarına uygun haline gelmesi oldu.“ dedi.
Harç hazırlamada taze çimento kullanımının çok önemli olduğunu vurgulayan Osman ARMAN, “Her şantiyede kum ve çimento zaten var. Çimento torbaları üzerinde üretim tarihi yazılıdır. Böylece ana bağlayıcı olan çimento taze olarak kullanılabilir. Harcın mükemmelliğini ve uzun süre dayanıklılığını sağlayan en önemli unsurlarından biri budur. Bu nedenle harçlar, çimento torbalarının üzerindeki üretim tarihi dikkate alınarak şantiyede üretilmelidir. Konsan bu ödülü, SoftHARÇ’ın diğer katkı alternatiflerine göre kolay uygulanabilirlik, bina yükünü hafifletmesi, elastikiyet, yüksek tutuculuk özelliği, su almayı önlemesi gibi teknik özelliklerinin yanısıra, şantiyelerde sağladığı maliyet avantajını yani Türk ekonomisine katkısını da projelendirerek bu ödülü aldı.” dedi.
Şantiyelerin her çeşit harcın üretilebileceği “Harç Üretim Tesisi” haline gelmesi için sadece bir betoniyer ve bir ustanın yeteceğini söyleyen Osman Arman, “Bu çalışmalarımız sonucunda, ‘Her torba çimentoya bir paket SoftHARÇ’ düşüncemizin doğruluğu sağlandı. Çimento üzerine yaptığı olumlu etkilerle, harçları mükemmel hale getiren ürünlerimize tüm uygulayıcılar, 'Çimento Dostu SoftHARÇ' diyor. Ürünlerimiz halihazırda binlerce şantiyede kullanıldı ve kullanılıyor. Tam bir müşteri memnuniyetine sahibiz. Hem mükemmel harç kalitesi, hem de harç maliyetinde ciddi bir ekonomi sağladık.” diyerek sözlerini bitirdi.