Seçimler Yaklaştıkça Satışlar Hızlanıyor



Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı genel seçimlere 40 gün kala İzmir’de 74 adet arsayı satışa çıkardı. Aliağa, Dikili, Kemalpaşa, Menderes ve Urla ilçelerinde yer alan devlete ait taşınmazlar için 13 Nisan Perşembe günü toplu satış ihalesi yapacak olan bakanlık, 1 milyon 845 bin liradan başlayan ve 84 milyon liraya çıkan fiyatlarla Ankara ve İstanbul’da açık arttırma düzenleyecek.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Cumhuriyet’ten Erman Şentürk’ün haberine göre; açık arttırma ihalesi aynı zamanda internetten de online olarak yapılacak. Yatırımcılar için her türlü kolaylığı sağlayan bakanlık, yüzde 40’lık bölümünü peşin alacağı devlet mallarını vergiden muaf şekilde 24 ay taksitle satacak.

Büyük bölümü denize sıfır turizm alanlarının yer aldığı 74 taşınmazlık listede, aralarında park alanı, SİT alanları, konut alanı, yol ve ticaret imarlı arsalar da yer alıyor.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.