Çatı Sanat Galerisi, ressam Selçuk Uçku'nun suluboya çalışmalarının yer aldığı resim sergisine ev sahipliği yapıyor.
Selçuk Uçku kimdir?
1944 yılında Kırklareli'nde doğan Selçuk Uçku Bakırköy Lisesi'ni bitirdikten sonra 1964'te İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nin Yüksek Resim Bölümü'ne girdi. Ressam Adnan Çoker ve Zeki Faik İzer galerilerinde iki yıl karakalem resim eğitimi gördü. Edip Hakkı Köseoğlu'ndan suluboya öğrendi.
1970'de aynı okulun yüksek iç mimarlık bölümünden mezun oldu. Mezuniyetinden bu yana eğitmenlik ve resim çalışmalarını sürdüren Uçku, altı kişisel sergi açtı, 200'den fazla yurt içi ve yurt dışı karma sergiye katıldı.
Gesam, Ressamlar Derneği, Mimar Sinan Üniversitsi Mezunlar Derneği üyesi olan sanatçının, yayımlanmış 6 adet şiir kitabı bulunuyor.
Suluboya resim çalışmalarını aralıksız sürdüren Uçku konularını çoklukla doğal ve kültürel varlıklarımızdan alıyor. Halen özel resim dersleri vererek ressam yetiştiren Uçku, Çatı Sanat Galerisi, Pera Sanat ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmalarını sürdürüyor.
Tarih: 10 Şubat-4 Mart 2005 Yer: Çatı Sanat Galerisi Adres: Teşvikiye Cad. No:176 Nişantaşı Tel: 0212 247 74 17