İstanbul’un Sarıyer ilçesinde Uskumruköy’de kaçak olarak inşa edilen beton santraline karşı bölge halkı dün bir kez daha bir araya geldi. 94 haftadır eylem yapan halk "Beton santrali istemiyoruz", "Beton santraline hayır", "Ormanıma, havama, suyuma dokunma" dedi.
BirGün’de yer alan habere göre; burada yapılan açıklamada, yapılacak beton santrali ve tünel inşaatı ile birlikte İstanbul’un akciğeri olan Kuzey Ormanları içinde yer alan Uskumruköy bölgesinin nüfusa açılmasının planlandığını belirtildi.
Beton santralına ilişkin geçen hafta bilirkişi raporunun hazırlandığı anımsatılan açıklamada, raporda tesisin hukuksuz olduğunun tespit edildiği vurguladı. Açıklamada "Ülke topraklarına yapılan haksız ve hukuksuz saldırılara karşı durması gereken kişi ve kurumları işlerini yapmaya son kalan bir avuç toprağımızı savunmaya davet ediyoruz. Uskumruköylüler olarak, ormanlarımıza, suyumuza, toprağımıza sahip çıkacağımız bir kez daha söylüyoruz." denildi.