b>Çin’in Şenzen şehri ile Hong Kong’u birbirine bağlayacak ve konum itibariyle stratejik öneme sahip köprü yapımına başlandı.
Hong Kong Yöneticisi Tung Chee-hwa yaptığı açıklamada, Hong Kong- Şenzen batı geçidinin iki merkez arasındaki tıkanıklığı büyük ölçüde gidereceğini ifade ederken, iki sınır arasında, günde 80 bin aracın daha geçiş yapma imkanının doğacağına işaret etti.
Uzmanlar, bölgenin Çin ile trafik hacmini iki kat artıracak bağlantı yolun iki merkez arasındaki ticareti geliştirmenin yanı sıra, finans, lojistik ve turizm sektörlerinin gelişimi açısından önem taşıyacağını kaydediyorlar.
Ortak hizmetler ve ek bağlantılar dahil olmak üzere köprünün Hong Kong kısmının 6.6 milyar Hong Kong dolarına (846 milyon dolar), Şenzen şehrine ait kısmının ise 3.12 milyar Yuan’a (377 milyon dolar) mal olması bekleniyor.
|