008’de tamamlanması planlanan Ankara-Konya hızlı tren projesinde, temelin bu yıl içerisinde atılması beklenirken sürpriz bir gelişme yaşandı. Projenin önemli bir ayağını oluşturan zemin etüdü aşamasında Konya il sınırları içerisinde iki ayrı noktadan fay hattı geçtiği ortaya çıktı. Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, fay hatlarının projeyi engellemeyeceğini sorunun mutlaka aşılacağını ifade etti.
“PROJENİN TAKİPÇİSİYİZ”
Demiryol-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Necati Kökat, fay hattı tespit edilen bölgeye özel projenin hazırlanacağını ifade ederek, “Bu projenin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Kamuoyuna açıklandığı gibi Konya-Ankara arası tren seferinin 2008’de gerçekleşmesini istiyoruz. Bu projenin hayata geçmesiyle Konya’nın cazibesi bir kat daha artacak”dedi.
Projenin harita mühendisliğini üstlenen Cavit Öztürk, en geç bir hafta içerisinde çalışmalarının sona ereceğini, çıkan fay hattın incelemesinin sürdüğünü söyledi.
FAY RAPORU HAZIRLANACAK
Cavit Öztürk, Sarayönü bölgesinde iki ayrı fay hattının tespit edildiğini söyleyerek, “Zemin etüdü yapan arkadaşlarımız arazide çalışmalarını tamamladı. Tespit edilen fay hattı incelenecek. Oluşturacağı risk kesinlik kazanacak. Ama bana göre çok büyük sorun olacağını zannetmiyorum. İncelemenin ardından fay hattının sorun oluşturacağı düşünülürse güzergahta değişiklik yapılabilir. Ama bu küçük bir ihtimal. Biz projeyle ilgili raporumuzu bir hafta içerisinde tamamlayacağız” dedi.
|