Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kaş, Maden ve Taş Ocaklarına Teslim Ediliyor

Kaş Gökçeyazı Mahallesi'ndeki 950 dönümlük araziye mermer ocağı ruhsatı verilmesi bölge halkının tepkisine yol açtı.

yapi.com.tr
Kaş, Maden ve Taş Ocaklarına Teslim Ediliyor

Antalya’nın Kaş içlesi Gökyazı Mahallesi’nde sandal ve meşe ağaçlarından oluşan orman alanları içinde 950 dönüm büyüklüğündeki araziye “ÇED gerekli değil” denilerek mermer ocağı ruhsatı verildi.

Cumhuriyet’ten Ece Güneş’in haberine göre; Kaş’a mermer ocağı ruhsatı verilmesine karşı dün köylüler, sivil toplum kuruluşları, CHP Antalya il başkanlığı ve CHP Antalya Milletvekilleri Aykut Kaya, Aliye Coşar bir araya geldi.

Kaş Çevre ve Kültür Derneği yaptığı basın açıklamasında “Bir avuç taş ve mermer için geleceğimizin feda edilmesini anlayamıyoruz. 25 hektar ve üzeri alanlar için ÇED zorunluyken, ruhsat alanının toplam büyüklüğü 95,5 hektar olduğu görüldüğü halde, 24,5 hektarlık alanın ÇED’e konu edildiği ve ÇED sürecinin bypass edildiği anlaşılmaktadır.” dedi.

Açıklamada bölge ile hiçbir bağı ve ilgisi olmayan birinin zengin edilmesi uğruna, toprağın, suyun, havanın kirlenmesine izin verilmemesi, bir firma zengin olacak diye binlerce insanın, hayvanın, bitkinin zarar göreceği vurgulanarak kararın iptali talep edildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kas-maden-ve-tas-ocaklarina-teslim-ediliyor_207492.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!