Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

MUÇEV’in İskele Projesine Bilirkişi Engeli

Fethiye Tuzla Mahallesi’nde planlanan Tekne Bağlama İskelesi Projesi’ne verilen ‘ÇED gerekli değildir’ kararının iptaline ilişkin açılan davada bilirkişi raporu açıklandı. Raporda projenin bölgeye vereceği zararlar belirtilerek ‘ÇED gerekli değildir’ kararının verilemeyeceği vurgulandı.

yapi.com.tr
MUÇEV’in İskele Projesine Bilirkişi Engeli

Türkiye’nin en kıymetli sahillerinin ihalesiz olarak verildiği MUÇEV Turizm Ticaret Limited Şirketi’nin Fethiye Tuzla Mahallesi’nde 300 yat kapasiteli ‘Tekne Bağlama İskelesi Projesi’ne verilen ‘ÇED gerekli değildir’ kararına Fethiye Ekolojik Yaşam Derneği tarafından açılan iptal davasında bilirkişi raporu hazırlandı.

BirGün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre; raporda tesisin, yatlara barınma ve bağlama gibi temel hizmetleri veren bir yat bağlama iskelesinden öte yatçıların ve yat kullanıcılarının da faydalanabileceği işletmeleri bünyesinde barındıran bir turizm tesisi olacağı ve yat limanı statüsünde değerlendirilmesi gerektiği belirtildi. Proje kapsamında, ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verilemeyeceği ifade edildi. Proje kapsamında yaklaşık 142 bin metrekare yüzölçümlü iskele alanı ve 32 bin metrekare yüzölçümlü idari, teknik ve ticari birimler yer alıyor.

Fethiye Ekolojik Yaşam Derneği tarafından yapılan açıklamada, “Bundan sonraki süreçte işletilecek ÇED raporunda Fethiye Ekolojik Yaşam Derneği olarak hem bilim insanlarının hem de halkın etkin katılımı ile hazırlanacak ÇED raporunun olumlu olmayacağına mahkemenin bilirkişi raporu doğrultusunda vereceği hüküm ile birlikte, bu hukuksuz kararın ortadan kalkacağına inanıyoruz. Ekonomi aynı zamanda ekolojik olmalıdır. Bindiğimiz dalı kestiğimiz sürece ne var olanı yaşatabilir ne de var olabiliriz.” ifadelerine yer verildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mucevin-iskele-projesine-bilirkisi-engeli_186868.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!