Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Mühendis Fazlası, Tekniker Açığı Var

İşsizlik giderek artarken sanayici tekniker eleman bulamama sıkıntısı yaşıyor. OSİAD Başkanı Ekinci, birçok alanda mühendis fazlası, tekniker açığı yaşandığını belirterek, öğrencilere yüksek okulları tercih etmeleri önerisinde bulundu.

yapi.com.tr
Mühendis Fazlası, Tekniker Açığı Var

Geleceğini belirlemek için üniversitesini tercih etmeye çalışan öğrencilere sanayicilerden yüksek okul önerisi geldi. Ostim Sanayici ve İşinsanları Derneği (OSİAD) Başkanı Süleyman Ekinci, Türkiye'de teknik yüksek okul mezunu teknikerlere büyük ihtiyaç duyulduğunu, buna karşılık fakülte mezunu mühendis fazlalığı yaşandığını belirterek, öğrencilere fakülte yerine yüksek okul tercih etmelerini önerdi. Ekinci, teknik yüksek okul mezunlarının, sayıları giderek artan mühendislere göre daha kolay iş bulabileceklerini söyledi.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre; OSİAD Başkanı Süleyman Ekinci, 6-14 Ağustos tarihleri arasında üniversite tercihlerini yapacak yüz binlerce öğrenciye tavsiyelerde bulundu. Ekinci, Türkiye'de işgücü piyasasında işgücü arzı ile talep arasında uyumsuzluk yaşandığını, öğrencilerin büyük çoğunluğunun masa başında işi hayal ederek tercih yapması nedeniyle tezgah başında çalışacak teknik eleman açığı oluştuğunu söyledi.

Başkan Ekinci, öğrencilere ülke gerçeklerine uygun tercihlerde bulunmaları ve iş dünyasından gelen önerileri dikkate almaları çağrısında bulunurken, gençlerin her sektörde aranan eleman olmalarını sağlayacak doğru eğitim alanını belirlemeleri gerektiğini söyledi.

Türkiye'de ihtiyacın çok üzerinde inşaat mühendisi olmasına rağmen yeteri kadar inşaat teknikeri olmadığına işaret eden Ekinci, “Aynı şekilde elektrik mühendisi çok ancak elektrik teknisyeni yeterince yok. Mali müşavirlerin sayısı ihtiyacın çok üstünde gelin görün ki ön muhasebeci bulmakta sıkıntı çekiyoruz. Çok iyi bir üniversiteye girme imkanı olmayanların bu mesleklerle ilgili fakülte yerine yüksek okulları tercih etmelerinde büyük fayda var.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/muhendis-fazlasi-tekniker-acigi-var_181128.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!