Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

19 Milyonluk Hibeye 276 Başvuru

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Hibe Desteği Kazanan Projeler Belli Oldu

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Çorum İl Koordinatörü Özden Özgür Yalçın, ajansın 2010 yılı itibariyle kamuoyuna duyurduğu 'Küçük Ölçekli Altyapı Geliştirme, Kültürel, Turistik Değerleri ve Ekolojik Dengeleri Koruma ve İyileştirme Mali Destek Programı'na 33 projeyle katılan Çorum'da 8 projenin hibe desteğine hak kazandığını söyledi.

yapi.com.tr / AA
Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Hibe Desteği Kazanan Projeler Belli Oldu

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Çorum İl Koordinatörü Özden Özgür Yalçın, ajansın 2010 yılı itibariyle kamuoyuna duyurduğu 'Küçük Ölçekli Altyapı Geliştirme, Kültürel, Turistik Değerleri ve Ekolojik Dengeleri Koruma ve İyileştirme Mali Destek Programı'na 33 projeyle katılan Çorum'da 8 projenin hibe desteğine hak kazandığını söyledi.

OKA Çorum İl Koordinatörü Yalçın, OKA tarafından duyurulan mali destek programına başvuran Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat'tan gelen projelerin değerlendirme sürecinin tamamlandığını, OKA'ya teslim edilen 157 projeden hibeye hak kazanan 36 projenin asil listeye, 5'inin de yedek listeye alındığını belirtti.

Asil listede yer alan 36 proje kapsamında 'TR83' bölgesinde 36 milyon 771 bin 311 liralık turizm ve çevre altyapısı yatırımı gerçekleştirileceğine dikkat çeken Yalçın, bu yatırımın 18 milyon lirasının OKA tarafından hibe edileceğini bildirdi.

Hibe desteğine hak kazanan projelerin kentler arasındaki dağılımını açıklayan Yalçın, ''Amasya'nın teslim ettiği 24 projeden 9'u, Samsun'un 54 projesinden 10'u, 46 proje teslim eden Tokat'ın 9 projesi finansman desteğine hak kazanmış ve asil listeye alınmıştır. Mali destek programına 33 projeyle katılan Çorum ise 8 projeyle hibe aldı. Kabul edilmeyen projeleri başarısız kabul etmiyoruz. Proje havuzumuz ne kadar zengin olursa, bizim için kardır'' dedi. Yalçın, Çorum'dan kabul edilen 8 projenin bütçesinin 4 milyon 261 bin 337 lirasının hibe desteğiyle karşılanacağını belirtti.

Programa katılan diğer kentlerin proje hibeleri hakkında da bilgi veren Yalçın, Amasya'nın 9 proje karşılığında 4 milyon 450 bin, Tokat'ın 9 proje için 4 milyon, Samsun'un 10 proje karşılığında 5 milyon 210 bin lira hibe almaya hak kazandığını belirtti.

Özgür Yalçın, Çorum'un kabul edilen projelerinin ise Valiliğin 'Herkes Müzeye', İl Özel İdaresi'nin 'Alacahöyük Turizm Yolu Rehabilitasyon' ile 'İncesu Kanyonu Turizmini Geliştirme', İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 'Çorum Sanat Evi ve Sanat Sokağı' ile 'Çorum Çocuk ve Oyuncak Müzesi', Mecitözü Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı'nin 'Eski Askerlik Şubesi Restorasyonu Kültür Evi ve Kent Müzesi' ile Boğazkale İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 'Zamana Direnen Başkent Hattuşa'da 2 Gün' ile 'Hattuşa'dan Dulkadiroğulları Konağına Hitit Esintisi' olduğunu kaydetti.

Ajansın ilk hibe çağrısı olan KOBİ Mali Destek Programı'nın 31 Aralık 2009 tarihinde ilan edildiğini belirten Yalçın, Amasya'nın 83, Çorum'un 134, Samsun'un 221 ve Tokat'ın 97 olmak üzere toplam 535 projenin kabul edildiğini söyledi. Yalçın, değerlendirme sonucunda şu an Çorum'da projesi kabul edilen ve ajansla sözleşme imzalayan işletmelerin projelerinin devam ettiğini vurguladı.

Doğrudan Faaliyet Desteği Programı için bölge illerinden toplam 62 projenin başvurusunun alındığını, bunlardan 14'ünün sözleşme imzalamak üzere davet edildiğini anlatan Yalçın, davet edilenlerden 11 proje için sözleşme imzalandığını ifade etti. Çorum'dan OSB sahipliğinde hazırlanan Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kuruluş Fizibilite Dosyası Hazırlık Projesi'nin (TEKNOKENT) başarılı bulunduğunu belirten Yalçın, 2011-2014 yıllarını kapsayan Sanayi Stratejisi Belgesiyle örtüşen projeyle Çorum'un orta ve yüksek ölçekli teknolojinin üretim üssü olması hedeflendiğini kaydetti.


ETİKETLER: ekonomi kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/orta-karadeniz-kalkinma-ajansi-hibe-destegi-kazanan-projeler-belli-oldu_85757.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!