Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Üniversitenin Bir Binası Çürük Çıktı; Diğerleri Tartışma Konusu Oldu

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin 3 bin 400 öğrencinin eğitim gördüğü binası çökme riski nedeniyle tahliye edildi. Eğitim Sen Bolu Şubesi, diğer fakülte binalarına yönelik bir planlama yapılıp yapılmadığının açıklanmasını istedi.

yapi.com.tr
Üniversitenin Bir Binası Çürük Çıktı; Diğerleri Tartışma Konusu Oldu (Fotoğraf: BirGün)

Deprem bölgesi olan Türkiye’de, hastanelerden, okullara, adliye binalarından, üniversitelere ve diğer kamu kurumlarına dek pek çok binanın depreme dayanıklılığı sürekli tartışılıyor. Bu tartışmaların sonuncusu Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (BAİBÜ) yaşandı. Üniversitenin 3 bin 400 öğrencinin eğitim gördüğü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasının çökme riski sebebiyle boşaltıldığı öğrenildi.

BirGün’den Berkay Sağol’un haberine göre; Eğitim Sen Bolu Şubesi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Geçtiğimiz mayıs ayında fakültelerin depreme dayanıklılığının test edilmesi amacıyla İktisadi İdari Bilimler Fakültesinden karot alınmış ve zemin etüdü yapılmıştır. Akademik yıl açılışından iki hafta önce rektörlük tarafından değil yapı işleri daire başkanlığı tarafından gönderilen raporda çökme tehlikesi olduğu gerekçesiyle tahliye kararı verilmiş ve bölümler plansız şekilde farklı fakültelere dağıtılmıştır.

Tüm bu plansızlıklara ve rektörlüğün sessiz kalma tutumuna rağmen çökme tehlikesine karşı alınan karar yerinde olsa bile Eğitim ve Fen Edebiyat Fakültelerine dair herhangi bir çalışmanın yapılmaması kaygı vericidir. İİBF binasının ne olacağı diğer fakültelere yönelik bir planlamanın olup olmayacağına yönelik acilen açıklama yapılmalıdır. Aksi takdirde deprem ili olan Bolu’da bir sarsıntı sonrasında yaşanacak can kaybından başta BAİBÜ yönetimi ve buna göz yuman yetkililer sorumlu olacaktır” ifadelerine yer verildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/universitenin-bir-binasi-curuk-cikti-digerleri-tartisma-konusu-oldu_211292.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Şişecam Extra Clear

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!