YAPI Dergisi’nin Ocak sayısıyla birlikte çıkan İçmimarlık ekinin içeriğinde, güncel içmimari proje örneklerine yer veriliyor. Ayrıca ekte mimar ve tasarımcılara, tasarladıkları kadar içinde bulundukları mekânların üzerlerinde nasıl bir iz bıraktığı; mağaza, otel, restoran gibi daha çok kamusal kullanımı olan mekânlardan hangilerini beğendikleri ve bu beğeniye etki edenin ne olduğu soruları sorularak, yanıtları, örnekledikleri projelere sarmalanmış bir biçimde paylaşılıyor.

Wangjing SOHO Zaha Hadid Architects’in tasarladığı Çin’in başkenti Pekin’de yer alan Wangjing Soho projesi, birbirine geçen üç dağ biçiminde tasarlanmış 118, 127, 200 metrelik üç kuleden oluşuyor.
Kristalkule Mimari tasarımı Pei Cobb Freed&Partners ve HAS Mimarlık’a ait olan projede, 4. Levent’teki binanın, farklı konumlardan farklı perspektifler sunarak, tekdüze görünümlerin dışına çıkması amaçlanmış. Günümüzdeki sıradan gökdelen mimarisinden bilinçli bir şekilde uzak durulması isteği, projenin çıkış noktasını oluşturmuş.
Vinero Şarap Üretim Tesisi ve Misafirhane Binası Tekeli-Sisa Mimarlık Ortaklığı’nın tasarladığı projede, topografyadan, üretimin gerçeklerinden doğan, doğal, çağdaş ve özgün bir mimari amaçlanmış. Çanakkale’de yer alan projenin içmimari tasarımı ise CM Mimarlık’a ait.
Hualien Konutları BIG’in tasarladığı proje Tayvan’da yer alıyor. Masterplanda, projenin ticaret ve konut kütleleriyle, arka plandaki doğal çevreyi yansıtan bir dağ peyzajı oluşturmak üzere yeşil şeritlerin oluşturduğu bir dil kullanılmış.
Bir Konut Projesi Showroom ve Satış Bürosu Yazgan Tasarım Mimarlık’ın tasarladığı, konut kompleksinin girişini işaret eden ve projenin örnek dairelerini içeren satış bürosunun dış hatları bir kabuk ile çevrilerek tanımlanmış. Ankara’daki Showroom’un cephesi çok sayıda renkli cam panellerden oluşuyor.
“Beyaz Ofis” Tasarımda, taşıyıcı çelik sistem brütalist bir tavırla binanın cephe elemanı gibi dışa vuruyor, imajla işlevi birleştiriyor. Projenin tasarımı Adnan Kazmaoğlu’na ait.
Ayrıca; - Archiprix - Türkiye 2015 -II. Bayezid Hamamı Türk Hamam Kültürü Müzesi Restorasyon Uygulaması; Kemal Kutgün Eyüpgiller, Tuğba Barlık Vardı, Serda Torus -İzmir’de Tarihi Banka Yapıları; Eti Akyüz Levi, Umut Devrim Genç -İzmir Yeni Kent Merkezi’ndeki Yüksek Yapıların Çevresel Algı Bağlamında Değerlendirilmesi; İlker Yalıner, İlknur Türkseven Doğrusoy -Kayseri Vakıf Gökdelen İş Hanı; Filiz Sönmez, Semra Arslan Selçuk -Marka Kimliği ve Mimari Tasarım İlişkisi; İnanç Işıl Yıldırım -Arı Kolonisi; Gülseli İnal gibi konular YAPI'nın Ocak sayısında yer alıyor.
|