
Falezlerdeki Binanın Yıkımı...

Kaçak Otel Yine Yıkılmadı

Bursa Atatürk Spor Salonu’nun...

Terkos Gölü'nün Kenarındaki...

Gökçeada Belediyesinin İki...

Bilecik’te Tartışmalı Yıkım

Turizm Merkezlerinde Kaçak...

Kentsel Dönüşüm Yıkım Aşamasında Durdu

Kaş'ta 11 Kaçak Yapı Daha Yıkıldı

Didim'de Kaçak Yapılaşmaya İzin Yok

Turizm Merkezlerinde 'Kaçak...

Gökçeada'da Sit Alanına Kaçak...

Ordu'daki Gökdelenlerin Yıkımı...

Salgında Kaçak İnşaat

Hemşin Belediyesi, İptal Kararına...

Antik Kentin Kıyısındaki Kaçak...

Bina da Ruhsat da Kaçak

Tarih Üzerindeki Otelin Yıkımı Sürüyor
Yıkım Kararı Var, Yıkan Yok
Antalya'da falezlere zarar verdiği gerekçesiyle yıkımı istenen binayla ilgili hem yerel mahkeme hem de Danıştay kararıyla yıkım kararı verilmesine rağmen inşaat devam ediyor.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesine bağlı Gençlik Mahallesi'nde, denize sıfır falezler üzerinde yapılan binayla ilgili hem yerel mahkeme hem de Danıştay kararıyla yıkım kararı verilmesine rağmen inşaatın devam etmesi yargıya taşındı. Cumhuriyet’te yer alan habere göre; inşası büyük oranda tamamlanan binanın ardındaki binada yaşayan Cihat Günsel, İngiltere'de yaşadığını ve 25 yıl önce buradan ev satın aldığını belirterek, “Burayı alırken bana, 'Önünüzdeki boş alan 1'inci derecede sit alanı, hiçbir şekilde bir çivi bile çakılamaz' dediler. Bir süre sonra önümüze bir yapı yapılacağını öğrendik.” dedi. Bunun üzerine dava açtığını anlatan Günsel, “Bilirkişi heyeti de buraya yapılan bir binanın çevreye çok büyük zarar vereceği, falezleri tahrip edeceği yönünde rapor hazırladı. Mahkemede ben kazandım. Temyize gitti. Temyizde de Danıştay'dan mahkemenin kararının doğru olduğunu belirtir kesin karar çıktı ama hala binanın yapımı devam ediyor. Bu yapının devam etmesi çok üzücü. Yapı kayıt belgesi alındı ve sanki hiçbir şey yokmuş gibi inşaat devam ediyor. 'İmar Barışı' kapsamında ama sit alanlarında hiçbir yapı yapılmaması lazım. Falezlere yapılan bu yıpratmanın sona ermesi ve binanın yıkılması gerekiyor." diye konuştu.
CİMER'e şikayette bulundu Bölgede kayma sürüyor
Konserve Koyu’nda, 2010 yılında, 10 yapıda ciddi hasar meydana geldiğini belirten Oğuz, “2013 yılında bölgede Yıldız Teknik Üniversitesi’ne (YTÜ) ciddi bir çalışma yaptırıldı. Bu çalışma neticesinde birinci derecede; yüzeysel suların bir ileti, deşarj hattıyla toparlayıp denize aktarılmasını yani derine sızmasını önlemeliyiz. İkinci derecede; bundan sonraki yapılaşmada çok dikkat edilmesi gerekiyor. Yapılaşmanın mümkün olduğunca azaltılması gerekiyor.” dedi. Üçüncü olarak da ‘falez gerilemesi’ denilen, dalgaların etkisiyle stabilitesinde meydana gelen bozulmalar nedeniyle ciddi hasar mekanizması oluştuğunu kaydeden Oğuz, “Dolayısıyla bu raporda da denizin altında kalmak kaydıyla topukta bir taş dolgu yapılması öngörülüyor. Bunlar kısa, orta ve uzun vadedeki çözüm önerileri. Bunları yaptığımız takdirde burada herhangi bir sorun yaşanmayacak. Yaptırmadığımız takdirde, ki yaşıyoruz, üst yapılarda meydana gelen hasarlar, zeminde meydana gelen hasarlar bundan sonraki süreçte de Antalyalıları üzecek gibi gözüküyor.” diye konuştu. |