Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ilde eş zamanlı olarak Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliğini başlatacaklarını bildirdi.
Afet konutu projeleri için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına yaklaşık 71,3 milyon TL'lik ödenek ayrıldı.
Sel felaketlerinin ardından bir yılda bitirileceği açıklanan afet konutlarının bir kısmı halen proje aşamasında, bir kısmının ise daha ihalesi bile yapılmadı.
Art arda yaşanan orman yangınları, seller ve depremlerle bir afet ülkesi olan Türkiye’de afet yönetimine ayrılan ödenek 3’te 1 oranında azaltıldı. Güvenlik ve göç birimlerinin ödenekleri yüzde 40’ın üstünde artırıldı.
30 Ekim 2020’de İzmir’de meydana gelen depremin ardından afetin izlerini silmek için gönüllü çalışmalarda bulunan Afet Platformu, çarpıcı sonuçların yer aldığı İzmir Depremi Raporu’nu yayımladı.
Geliştirdiği yapay zeka destekli teknolojilerle Çanakkale ve Tekirdağ’daki orman yangınlarını önceden tahmin eden, Ankara’daki yoğun yağışların risklerini önceden bildiren yerli derin teknoloji girişimi Smart City&Partners (SCP), Helsinki’den Avrupa’ya açılacağını duyurarak, yurt dışı genişleme planını paylaştı.
Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda, bazı değişikliklerle kabul edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, risk altındaki alanların dönüştürülmesine ilişkin düzenlemenin rant amacıyla hazırlanmadığını, vatandaşın canını korumak için bu yasayı
Yazılı bir açıklama yapan Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyesi ve yardımcıları, kentsel dönüşüm adı altında yapılmış ve yapılabilecek olan uygulamaların kayıtsız şartsız savunucuları ve uygulayıcıları olmayacaklarını bildirdiler.