Açılışı 15 Ekim’de yapılan Bahriye Üçok Ekolojik Anaokulu; inşaatından iç tefrişatına, enerji ve su gibi temel altyapısına kadar bütünüyle çevreci bir tasarım ile yapıldı. Yerel bir belediyenin inisiyatifinde ve gönüllülük esası ile yapılan proje, Türkiye’nin ilk ekolojik çocuk yuvası olarak nitelendiriliyor.
İstanbul’da kentsel dönüşümün yoğun olduğu Kadıköy’de yıkılan binaların neredeyse üçte birinde kanserojen asbest tespit edildi. Son bir buçuk yıl içinde 1517 inşaat sahasını denetleyen Kadıköy Belediyesi, toplam 498 buçuk ton asbestin bertaraf edilmesini sağladı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis kararı ile İstanbul Kadıköy’de binalara 15 kat sınırı getirildi. Şantiye alanına dönen bölgede yeni yapılarda inşaat hakkı aynı kalacak ama yükseklik sınırlanacak. Müteahhitler ise kat sınırı nedeniyle Kadıköy’de 15 kat üstü eski yapıların yenilenemeyeceğini söylüyor.
Kadıköy Belediyesi, ilçeye özellikle son zamanlarda artan yoğun rağbet ile birlikte oluşan gürültü kirliliğine karşı bir farkındalık projesi gerçekleştirdi. Proje kapsamında Kadıköylü sanatçılar sokaklarda sergilediği performans gösterileri ile yüksek sese dikkat çekti.
Kadıköy’de İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesindeki imar planı değişikliği tepkilere yol açtı. Yaşam savunucuları itiraz dilekçeleri verdi.
Kadıköy’deki koruma kararına rağmen otoparka çevrilen tarihi Rum evi arazisindeki tarihi eserlerin bayram tatili fırsat bilinerek tahrip edildiği öne sürüldü.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2007 yılında Kadıköy Belediyesi’ne 10 yıllığına bedelsiz olarak tahsis ettiği araziyi, amaç dışında kullanıldığı gerekçesiyle, İBB Meclis kararı ile geri aldı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kadıköy rıhtımında yapılmak üzere hazırlanan ‘Ulu Cami’ projesine onay veren koruma kurulu kararı, İstanbul 3. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.