İlgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi 12 Eylül 2018 günü Resmi Gazete’de yayınlandı. Yeni kamu binaları yapımında enerji verimliği kriterlerine uygunluk şartı da aranacak.
Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanlığı, 2030'a kadar kamu binalarında yüzde 30 enerji tasarrufu ve 1,2 milyon sokak aydınlatmasını LED'e dönüştürmeyi hedefliyor.
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yenilikçi uygulamalarıyla inşa ettiği modern, estetik ve kaliteli hizmet binaları ile kamunun gelişen ve değişen yüzü oldu. Milli Eğitim, Milli Savunma, Sağlık ile Maliye Bakanlıkları'na ait kuruluşlar ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına, modern binalar yapan TOKİ, önemli projeleri
“İtibardan tasarruf olmaz” savunmasıyla milyonlar harcayan iktidar, sadece bu yıl yaklaşık 200 okul, havalimanı, halk eğitim merkezi ve huzurevi gibi kamu kurumlarının deprem güçlendirme ihalesini iptal etti.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Dünya Bankası'nın toplam 465 milyon dolar kredi desteği verdiği iki proje kapsamında, kamu binalarının depreme dayanıklılığı ve enerji verimliliğinin artırılmasına ilişkin çalışmalara başladı.
Küresel Afet Risk Azaltma ve İyileştirme Fonu'ndan, Kamu Binalarında Sismik Dayanıklılık ve Enerji Verimliliği Projesi'nin teknik yardım bileşeninde kullanılmak üzere Dünya Bankası aracılığıyla 750 bin dolar hibe sağlandı.
Kamu hizmet binaları için yapılan harcamalar hızla devam ediyor. 11 aylık dönemde hizmet binaları yapımına ilişkin harcamalar 11.2 milyar lirayı buldu.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın kamuda tasarruf açıklamalarından sonra gözler hizmet binalarına çevrildi. Kamunun hizmet binaları için yaptığı harcama yüzde 74 arttı.