İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2007 yılında Kadıköy Belediyesi’ne 10 yıllığına bedelsiz olarak tahsis ettiği araziyi, amaç dışında kullanıldığı gerekçesiyle, İBB Meclis kararı ile geri aldı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kadıköy rıhtımında yapılmak üzere hazırlanan ‘Ulu Cami’ projesine onay veren koruma kurulu kararı, İstanbul 3. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.
İspark, yatay dönme dolap otoparkı Kadıköy Açık Otoparkı’nda hizmete sokmaya hazırlanıyor.
7.5 km'lik bisiklet parkuruyla İstanbul’un en uzun bisiklet yoluna sahip olan Kadıköy’de, bisikletçilerin güvenli sürüşleri için özel olarak Kadıköy Belediyesi tarafından maviye boyanan bisiklet yolu açılıyor.
Kadıköy Belediyesi Moda’da sosyal tesis yaptıracak.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 4 ilçedeki ana arterleri devir kararı şimdilik durduruldu. Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’nün 27 Mayıs 2015’te, ilk etapta 49’u Kadıköy olmak üzere, Ataşehir, Üsküdar ve Beykoz belediyelerindeki belirsiz sayıda caddeyi İBB’nin yetki alanına alacağı 27 Mayıs tarihli UKOME toplantısında gündeme alınmadı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Plan tadilatıyla birlikte, Kadıköy Bostancı Sahili ranta açılıyor. 225 bin metrekarelik alanı kapsayan planla birlikte sahile; su sporları merkezi, kafeterya ve sosyal tesis inşa edilecek.
Kadıköy'ün Koşuyolu Mahalle’sinde 40 katlı otel projesi için açılan hafriyat alanı ihmalden göle döndü. Apple Maps, alanı bir 'göl' olarak verilerine ekledi.