Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, Bodrum Yarımadası’nı turizm ve doğal kültür bölgesi ilan etmesine karşı dava açıldı.
Bodrum’da izin çıkmayan rüzgar enerji santrali için şirket Kavaklıdere, Menteşe ve Yatağan’ı gözüne kestirdi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un incelemesinin ardından yıkımı hızlanan Bodrum'daki imar ve ruhsata aykırı yapılar, yıkılmadan önce kırmızı işaretlerle belirlendi.
Bodrum’da kentin betonlaşmaması için mücadeleyi sürdüren Bodrum Belediyesi, Ortakent, Gümbet Bitez ve Güvercinlik’te yapılan kaçak yapıları yıktı. 2019 yılından bugüne kadar 830 kaçak yapının yıkımı yapılırken başkan Ahmet Aras mücadelenin süreceğini söyledi.
Bodrum Esnaf ve Sanayici İşadamları Derneği (BESİAD) Başkanı Cenk Sezgin, ilçenin yeni yapılaşmalara kurban edilmek istendiğini vurgularken, hükümete seslerini duyuramamaktan yakındı. Hükümetin aldığı pek çok kararın Bodrum’u yakından ilgilendirdiğini söyleyen Sezgin, özellikle imar planında yapılan değişikliklerin, çevredeki yapılaşmaların ve
Bodrum Belediyesi, Mumcular Barajı ve kuyulardaki su stokunu tüketmemek için ilçeye dönüşümlü olarak su vermeye başladı. Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, ilçeye su sağlayan Mumcular Barajı ile kuyulardaki mevcut su stokunu daha uzun süreli kullanabilmek için ilçede kontrollü su kesintisi uyguladıklarını ve dönüşümlü su verdiklerini belirtti.
Muğla’nın Bodrum İlçesi, Yalıkavak ve Akyarlar mahallelerine iki rüzgar enerji santrali (RES) kuracak şirketin iş makineleriyle gece arazide başlattığı çalışma tepki çekti.
İngiliz gayrimenkul yatırım şirketi City Centre Holdings, Bodrum’daki 3 konut projesi ile yarattığı "Monarch Court" markasını, yurtdışına taşımayı planlıyor. Şirket, global olarak büyümek için yatırım yapacağı yeni ülkelerde Türkiye’de yarattığı markayı kullanacak.