Osmangazi Belediye Başkanı ve AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Recep Altepe, Bursaray'ın üniversite etabının 147 milyon Euro'luk Hazine onaylı dış kredili maliyetinin 240 milyon Euro'ya yükseltilmesi sebebiyle askıya alındığını söyledi. Altepe, BursaRay'ın Kestel'e kadar uzatılacağını da açıkladı.
Ulaşımı rahatlatacağı ileri sürülen BursaRay, daha ilk gününde tatsız olaylara sahne oldu. Saatlerce bekleyen vatandaşlar, vagonları yumruklayıp, y
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu dönem programda bulunmamasına rağmen gündeme alınan Bursaray-Kestel hattının ihalesi mart ayında yapılacak. Kesintisiz ve konforlu ulaşımı Kestel ile buluşturacak projenin en geç 2 yıl içinde tamamlanması hedefleniyor.
BursaRay hattını Kestel'e kadar uzatacak projenin ihalesi yapıldı. 8 kilometrelik raylı sistem hattı ile Kestel kent merkezine bağlanacak. Ayrıca Kestel'de yapılması planlanan kent meydanının önünde engel olarak duran bina da törenle yıkıldı.
Bursa'nın hafif raylı sistemini kentin doğusuna ulaştıracak olan B etabının en zorlu bölümlerinden biri olan viyadük inşaatı son segmentinin de eklenmesiyle tamamlandı.
Bursa'nın en önemli ulaşım projelerinden biri olan ve geçtiğimiz yıl nisan ayında faaliyete geçen BursaRay ve Trafik Entegrasyonu Projesi, Avrupa B
BursaRay, Belediye İçin Kambur Olmaya Başladı
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği 'BursaRay' hafif raylı sisteminin önümüzdeki günlerde yapımına başlanacak olan ikinci etabının inş