Cumhuriyet Türkiye'sinde, son 30 yılda gelişen, üniversite ve müze kuran, sanat koleksiyonu oluşturan, koleksiyonlarını bağışlayan, kültürel festivaller düzenleyerek ülkedeki sanat ve eğitim dünyasının yüzünü değiştiren özel kesim girişimleri herkesin malumu.
Ünlü mimar Prof. Doğan Kuban 3 Ekim Dünya Mimarlık Günü’nde Çağdaş Mimarinin günümüzde dile getirdiği söylemin yüzeyselliğinin, kent gerçeğinden ve kentliden kopuşunun altını çizecek.
23. UIA Kongresi kapsamındaki ilk toplantı, “Çağdaş Mimarlığın Dili” başlığı altında gerçekleştirildi. Günün önemli etkinliklerinden biri olarak gösterilen oturumun moderatörlüğünü Marco de Michelis üstlenirken konuşmacı sıralarında Aaron Betsky, Massimiliano Fuksas, Kengo Kuma ve Hani Rashid otuyordu. Yapı-Endüstri Merkezi’ni (YEM) temsilen 23.
Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Anasanat Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Pekmezci, ''Devletin sınırlı olanaklarla yürüttüğü sanat hareketlerinin, toplumdaki sanat birikimine gerekli cevabı veremediğini gören özel kurum ve kuruluşlar bu alana ilgi duymaya başladı'' dedi.
Çağdaş Sanat Art Bosphorus Fuarı / Sanat Galericileri Derneği ve Ariyel Fuarcılık
İstanbul, çağdaş sanatı takip etmekte hızlı adımlarla ilerliyor. Geçen sene özel teşebbüs eseri olarak açılan İstanbul Modern'in ardından, önceki akşam da Beşiktaş Belediyesi'nin çabalarıyla hayata geçirilen Beşiktaş Çağdaş, sanatseverlere 'merhaba' dedi.
Çağdaş Sanat Artık 'Kurumsallaşıyor'