Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Yer Fiziği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şerif Barış, Marmara'nın içerisinde deprem üretebilecek çok farklı bölgeler olduğunu belirterek, "Çanakkale'de olan depremler İstanbul veya Marmara'da olabilecek depremleri tetiklemez" dedi.
Çanakkale'de 37 saattir devam eden orman yangınına 6 uçak, 15 helikopter, 109 arazöz, 14 iş makinesi ve 543 personelle müdahale ediliyor.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'deki orman yangınının kontrol altına alındığını açıkladı.
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı'ndaki 1915 Hilal-i Ahmer Hastane Sergisi ve siper canlandırma alanı, Kara Savaşları'nın 109. yılında bölgeye gelen ziyaretçilere o dönem yaşananları maketlerle anlatıyor.
Çanakkale'deki tarihi Kimisis Teodoku Rum Ortodoks Kilisesi'nin zamanla yıpranan ve depremden zarar gören 28 metrelik çan kulesi, aslına uygun şekilde restore edilecek.
Çanakkale’de birbiri ardına açılan termik santrallere bir yenisi daha ekleniyor. Mevcutlarının içinde en büyüklerinden biri olan yeni termik santral Namal Elektrik Üretim tarafından Lapseki’de kurulacak.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca başlatılan "Top Mevzileri Restorasyonu ve Çevre Düzenleme Projesi" kapsamında Seddülbahir köyü yakınlarındaki Osmanlı top mevzileri gün yüzüne çıkarıldı.
Çanakkale'de 17 saattir süren ve kontrol altına alınmaya çalışılan orman yangını, Yukarı Okçular ve Kemel köylerine sıçradı.