Çanakkale'de bu yıl yağışların az olması sebebiyle barajlar kuruma noktasına geldi. Şehrin tek içme suyu kaynağı olan Atikhisar Barajı'nda su seviyesi yüzde 22'ye düştü.
Çanakkale ve bölgesinde yaşanan kuraklık nedeniyle su kullanımına yönelik uygulanan kısıtlamaların 31 Ağustos'a kadar uzatıldığı bildirildi.
Kuraklık nedeniyle barajlardaki su miktarının iyice azalması üzerine harekete geçen Çanakkale Belediyesi, şebeke suyu kullanılarak hortumla araç, halı ve kilim yıkanmasını yasaklarken, sanayi tesislerinde kısıtlamaya gidilmesine karar verdi.
Çanakkale'de çıkan orman yangını nedeniyle tahliye edilen yerleşim yeri sayısı 9'a yükseldi.
Çanakkale'de faaliyet gösteren 4 termik santrale ek olarak 11 termik santral için hazırlık yapılması tarihi ve turistik özellikleri bünyesinde barındıran kentte endişeye yol açtı. Termik santrallerin büyük bölümünün Marmara Denizi'ne kıyısı bulunan bakir kalmış koylara ve bölgelere yapılacak olması kaygıları daha da artıyor.
Tarihi Gelibolu Yarımadası Milli Parkı Müdürü İsrafil Erdoğan, yarımadaya kurulması planlanan 'Panorama 1915 Müzesinin' Ağdere mevkisinde yapılmasının mümkün olmadığını ileri sürdü.
Bozcaada, İntepe ve Gelibolu'da rüzgar santralleri yapan Demirer Holding'in, Ezine'nin Üvecik köyünde kuracağı santralin bir kulesi tamamlanırken, 2 kulenin dikim çalışmaları sürüyor. Holding Enerji Projeleri Koordinatörü Ahmet Araçman, inşaatına ağustos ayında başlanan rüzgar santralinde 11 tane türbin olacağını ve 20.8 megavat kurulu güç
Çanakkale Valiliği, deprem sonra bölgede başlatılan ön hasar tespit çalışmaları sonucunda, 2 cami, 2 cami minaresi olmak üzere boş ve hasarlı toplam 192 konut ve yapının tespit edildiğini açıkladı.